Marea Britanie a clasat oficial ca organizaţie teroristă mişcarea islamistă palestiniană Hamas

Marea Britanie a clasat vineri oficial ca organizaţie teroristă mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la guvernare în Gaza, după aprobarea parlamentarilor britanici, relatează AFP.

Până acum, doar aripa armată a Hamas, brigăzile Ezzedin al-Qassam, a fost interzisă în ţară, în timp ce mişcarea islamistă se află deja pe lista neagră a organizaţiilor teroriste din Statele Unite şi Uniunea Europeană. Interdicţia se extinde acum şi la aripa politică a Hamas, după ce propunerea făcută de guvernul lui Boris Johnson a fost aprobată vineri de parlament, a indicat Ministerul de Interne. Cele două aripi ale organizaţiei s-au ”apropiat”, astfel că ”orice distincţie între ele este acum considerată artificială”, a declarat secretarul de stat pentru Securitate, Damian Hinds, în Camera Comunelor.

Aderarea sau promovarea Hamas pedepsită cu până la 14 ani de închisoare

Acest grup se pregăteşte, comite şi participă la acte de terorism”, a afirmat el, citând ca exemplu atacuri ‘‘la întâmplare” cu rachete sau cu obuz împotriva unor ţinte israeliene. Aderarea la Hamas sau promovarea acesteia este de acum pedepsită cu până la 14 ani de închisoare în conformitate cu legislaţia împotriva terorismului din Regatul Unit”, a precizat Ministerul de Interne.

Săptămâna trecută, Israelul a salutat dorinţa guvernului britanic de a sprijini această ”decizie importantă”, calificând Hamas drept ”grup islamic radical care vizează israelieni nevinovaţi şi încearcă să distrugă Israelul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...