Marea Britanie: Furtuna Arwen a lăsat 30.000 de persoane fără curent electric

Aproximativ 30.000 de persoane din nordul Angliei și din Scoția sunt încă fără  electricitate după furtuna Arwen, transmite Euronews.

Vântul putenic cu până la 160 km/h, zăpada și gheața au afectat infrastructura și au provocat decesul a trei persoane.

Potrivit secretarului de afaceri  al Regatului, Kwasi Kwarteng, a declarat în Parlament că aproximativ un milion de persoane au fost afectate de puternica furtună, în cazul a 95% dintre aceștia situația fiind restabilită.

Totuși, se estimează că 30.000 de persoane nu au încă electricitate, la cinci zile după violenta furtună.

Chris Burchell, directorul general al Scottish and Southern Electricity Networks, și-a cerut scuze clienților și a spus că daunele cauzate de Arwen reprezintă „cel mai important eveniment cu care ne- am confruntat vreodată în zonă, într-o generație”.

Asociația Rețelelor Energetice a spus că unele gospodării nu își vor primi electricitatea înapoi înainte de sfârșitul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...