Marea Britanie interzice importurile de petrol din Rusia

Marea Britanie va interzice importul de petrol din Rusia în semn de protest faţă de invazia asupra Ucrainei, potrivit Politico. Anunţul ar urma să fie făcut în cursul zilei de marţi, conform declaraţiilor a trei oficiali britanici.

Cu toate acestea, anunţul UE cu privire la o interdicţie similară pare să fie tot mai puţin probabil, din cauza temerilor legate de creşterea inflaţiei şi de eventuale represalii din partea Rusiei.

Interdicţia va avea o perioadă de pregătire de câteva luni pentru a permite pieţei globale să se adapteze şi pentru a împiedica oamenii să cumpere carburant din cauza panicii, au mai spus oficialii britanici. Miniştrii vor sublinia faptul că cetăţenii nu trebuie să se aprovizioneze cu combustibil, deoarece petrolul din Rusia este o parte infimă din totalul energetic al Marii Britanii.

Anunţul este de fapt un protest politic faţă de invazia rusă în Ucraina, în încercarea de a exercita presiuni asupra preşedintelui rus Vladimir Putin.

Nu va exista o interdicţie a gazelor ruseşti în acelaşi timp, dar oficialii au confirmat că guvernul Marii Britanii încă discută această chestiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...