Mari proteste împotriva vaccinării obligatorii, în orașul imperial al valsului (VIDEO)

Mii de persoane – aproximativ 20.000, potrivit datelor poliţiei austriece – au protestat sâmbătă la Viena față de restricţiile impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus şi a vaccinării obligatorii, care va intra în vigoare în februarie 2022, potrivit EFE.

Protestul, organizat de Partidul Libertăţii din Austria (FPO, de extremă dreapta), a început spre prânz, într-o atmosferă festivă, în pofida temperaturilor ce se apropiau de îngheţ şi care nu i-au împiedicat pe demonstranţi să denunţe restricţiile şi carantina generală care se încheie în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar de la care sunt excluse persoanele nevaccinate. Acestea vor putea ieşi din locuinţe doar pentru a merge la lucru, la şcoală sau pentru nevoi de bază, precum achiziţia de alimente şi medicamente, plimbări scurte şi sport în aer liber.

Şi sloganul feminist „Trupul meu, alegerea mea” a fost inclus

Dictatură”, „Vaccinare obligatorie = Fascism” sau „S-au întors naziştii”, precum şi mesaje prin care se cerea demisia guvernului austriac puteau fi citite pe unele dintre pancartele afişate de participanţii la marş. Faimosul slogan de campanie al fostului preşedinte american Donald Trump, „Make America Great Again” (Să redăm măreţia Americii), a fost adaptat local sub forma „Make Austria Free Again” (Să redăm libertatea Austriei). Şi sloganul feminist „Trupul meu, alegerea mea”, folosit în proteste din întreaga lume pentru a apăra drepturile reproductive, a fost inclus în protestul austriac.

Cu toate că protestul a fost paşnic, poliţia a făcut câteva arestări şi a efectuat controale pentru a garanta securitatea, amintindu-le totodată participanţilor să poarte măşti şi să păstreze distanţa fizică regulamentară. Poliţia a desfăşurat sâmbătă în Viena 1.400 de agenţi pentru a evita incidentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...