Marian Enache: Îmi doresc o deschidere mai mare a Curţii Constituţionale în raport cu celelalte autorităţi publice

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Marian Enache, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Justiţiei în care afirmă că îşi doreşte “o deschidere mai mare” a instituţiei în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice.

“În prima duminică din luna iulie aniversăm Ziua Justiţiei. Această zi a fost instituită prin Hotărârea Guvernului României nr.364 din 27 iunie 1994, pentru a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept, fiind şi un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor instituţionale. La ceas aniversar, le urez mult succes tuturor profesioniştilor dreptului care contribuie, prin activităţile lor specifice, la o mai bună administrare a justiţiei”, a declarat Marian Enache.

El adaugă că îşi doreşte o deschidere mai mare a Curţii Constituţionale în raport cu celelalte autorităţi publice.

“În scopul creşterii calităţii actului de justiţie constituţională şi pentru o mai bună explicare a deciziilor Curţii, dar şi pentru ca instanţa noastră de contencios constituţional să cunoască mai bine preocupările din domeniul celorlalte profesii juridice, îmi doresc o deschidere mai mare a Curţii Constituţionale în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice. Justiţia vizează drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, precum şi interesele lor legitime, care trebuie garantate printr-o justiţie dreaptă. Aşa cum se exprima un mare gânditor, judecătorul trebuie întotdeauna ‘să asculte politicos, să răspundă cu înţelepciune, să cântărească prudent şi să decidă imparţial'”, mai spune preşedintele CCR, în mesajul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole