Marian Ghiveciu a scăpat basma curată în dosarul în care acesta era acuzat de fals

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus încetarea procesului penal împotriva fostului deputat PSD Marian Ghiveciu, acuzat de fals în declaraţii, după ce faptele pentru care acesta a fost trimis în judecată s-au prescris.

Judecătorii susţin că faptele de care era acuzat Nelu Iordache s-au prescris, fiind aplicată în acest sens o decizie a Curţii Constituţionale adoptată în mai 2022.

‘În baza art.396 alin.(1) şi (6) C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. (1) lit. f C.pr.pen., art. 154 alin. 1 lit. d C.pr.pen. şi art. 5 C.pen., cu referire la art.155 alin. 1 C.pen. interpretat prin deciziile nr.297/2018 şi nr.358/2022 ale Curţii Constituţionale a României şi Decizia nr. 67 din 25.10.2022 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Ghiveciu Marian pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale’, se arată în decizia instanţei, publicată de ecopolitic.ro.

Marian Ghiveciu a fost deputat PSD de Buzău

Marian Ghiveciu a fost deputat PSD de Buzău în două mandate (2008 – octombrie 2015), învingându-l la alegerile din 2008 pe actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

În decembrie 2020, el a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Procurorii susţineau că Marian Ghiveciu a depus în calitate de deputat, cu intenţie, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii, declaraţii de avere şi declaraţii de interese care nu corespundeau adevărului.

În ultima declaraţie de avere din 2015, disponibilă pe site-ul ANI, Ghiveciu menţiona că deţine în proprietate un teren intravilan de 1.800 mp, situat în localitatea Pogoanele, judeţul Buzău; un teren agricol de 5,3 hectare în judeţul Buzău; două apartamente în Buzău şi unul în Sinaia; o casă de 80 mp în comuna Pogoanele şi o casă de vacanţă în Predeal, cu suprafaţa de 220 mp.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...