Afaceri cu bani publici! Familia Ghiveciu a trimis la înaintare o grupare de interlopi

Fratele fostului deputat PSD, Marian Ghiveciu, ar fi primit o lucrare în valoare de aproximativ 100.000 de euro pentru reabilitarea drumurilor, însă lucrarea a fost făcută de mântuială. După ce mai mulți localnici s-au revoltat, fratele deputatului a trimis la înaintare mai mulți interlopi pentru a „rezolva” problema.

Tot mai multe voci ne sesizează că familia Ghiveciu este pe cai mari, iar interlopii din Buzău sunt la comanda lor. Fratele fostului deputat a obținut un contract în valoare totală de aproximativ 100 de mii de euro, pentru drumurile afectate de calamnitate din localitatea buzoiană Vintilă Vodă.

,,Domnul Ghiveciu a avut și la noi în comună o lucrare în valoare de 100 de mii de euro. Primarul i s-a plâns lui Ghiveciu pentru că noi am tot vorbit de acea lucrare de reabilitare a drumurilor. Firma nu este aceeași cu Mega Edil, dar patronul este unul cu un Audi Q7, ultimul model cu numărul GHV, venea mereu la primărie și toată lumea spunea că este acest Ghiveciu”, ne-a declarat un localnic.

În Sistemul de Achiziții Publice(SEAP), am identificat o achiziție publică directă în valoare de 92.112 EURO, pentru lucrări de întreținere a drumurilor din localitatea Vintilă Vodă, în urma fenomenelor meteo nefavorabile.

Societatea este administrată de GHIVECIU ADRIAN-IULIAN(fratele deputatului condamnat Marian Ghiveciu) și GHIVECIU DENIS-AURELIAN(fiul lui Adrian).

Printre altele, Adrian Ghiveciu este consilier județean din partea Alianței PRO Buzău (Partidul Social Democrat și PRO România).

Localnicii îl acuză pe constructor cu complicitatea primarului PSD – Ion Coman, deoarece drumurile au fost reabilitate doar în acte. În realitatea drumurile au fost frezate și compactate, fără a se băga umplutură și fără a decolmata rigolele, susțin localnicii.

Interlopii buzoieni le rezolvă problemele din comună 

După ce preț de câteva luni mai mulți localnici au făcut tamtam pe seama achiziției publice în valoare de 92.112 EURO, edilul s-ar fi plâns constructului, iar ca drept urmare Ghiveciu ar fi trimis o grupare mafiotă pentru „rezolvarea” problemelor.

Pe data de 13 ianuarie, un cunoscut interlop din Buzău s-a întâlnit cu doi dintre localnicii mai guralivi la un peco din localitatea Vintilă Vodă. Interlopul care conducea misiunea, Vali Nebunu, nu era singur, alți doi interlopi se aflau în mașină cu acesta, iar un alt autoturism supraveghea totul.

Cei doi ar fi fost abordați și întrebați dacă ei sunt cei care au probleme cu primarul, iar apoi interlopul cu pricina i-a constrâns pe cei doi bărbați să se deplaseze la Primăria Vintilă Vodă, pentru a sta de vorbă cu edilul din localitate.

În Primăria Vintilă Vodă, cele două persoane ar fi fost amenințate de interlopi și de edilul comunei, datorită faptului că i-au făcut probleme în ultima vreme.

Un al treilea oponent al primarului ar fi ales să se întâlnească cu unul dintre interlopi pentru clarificarea situației, însă acesta a fost tratat cu binișorul, iar ca formă de amenințare i-a spus următoarele: „Nu te bat eu, primarul va plăti pe alții și alții te vor bate”.

Poliția, la unghiuța degetului mijlociu al interlopilor 

Potrivit surselor noastre, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău a existat o plângere pe numele interlopilor, însă comisarul Tronaru de la Biroul de Criminalistică ar fi clasat cazul din lipsă de probe, deoarece partea vătămată nu deținea dispozitive de înregistrare omologate.

Prefectul a mers la ședința de Consiliu Local cu duba de jandarmi

Prefectul Județului Buzău, Daniel Țiclea, a declarat pentru Puterea.ro că a mers la ședința CL Vintilă Vodă de vineri însoțit de mai multe echipaje de poliție și jandarmi.

,,Am fost informat că există o stare conflictuală cu amenințări și jigniri, și că nu au putut ședinșa de Consiliu Local pentru că le-a fost frică. Le-am spus că dacă vor reprograma ședința la ora 15:00, voi merge acolo împreună cu secretarul general al Prefecturii – Raluca Alexandru.

Aveau pe ordinea de zi aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acel drum.

Ulterior am aflat că stare conflictuală durează de mai bine de jumătate de an 

În prezența mea ședința s-a desfășurat calm și fără probleme deosebite. 

Au fost prezenți și polițiștii, dar și jandarmii, însă interveneau doar dacă era nevoie”, a declarat Daniel Țiclea, pentru Puterea.ro.

Primarul continuă amenințările

Edilul comunei Vintilă Vodă continuă amenințările la adresa locanicilor. Dacă nu i-a mers cu vorba bună și interlopii, a trecut chiar el la amenințări: „Vine iarna și picați voi pe gheață! O să stați o lună pe spate!”, se aude pe o înregistrare audio.

S-a plâns la partid și prefectură

Sursă foto: reporterbuzoian.ro

Conform informațiilor noastre, edilul s-a plâns la sediul PSD Buzău că nu este lăsat să-și facă „afacerile” în liniște din cauza unor copii ce se ocupă de supravegherea achizițiilor publice. Mai mult de atât, edilul s-ar mai fi plâns că nu este lăsat să-și țină ședința de Consiliu Local, din cauza unui consilier și a unor cetățeni ce îi contestă activitatea administrativă.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...