Marile minciuni ale armatei ruse: a capturat regiuni care nu există și a distrus mai mult echipament decât a avut Ucraina

Localități raportate de mai multe ori că au fost capturate, regiuni inexistente ocupate sau distrugerea unor echipamente pe care armata ucraineană nu le avea sunt doar câteva dintre dezinformările promovate de liderii armatei ruse.

Jurnaliştii de la site-ul de ştiri de investigaţii Proekt au analizat toate declaraţiile făcute de reprezentantul Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, încă de la începutul războiului. Ei au descoperit o serie de inconsecvențe – în special în ceea ce privește ordinea în care Rusia a capturat teritoriile ucrainene și cantitatea de echipamente ucrainean pe care Rusia pretinde că a distrus-o.

De exemplu, există 25 de sate și orașe a căror capturare Ministerul Apărării a raportat-o de cel puțin două ori. Capturarea Kreminnei a fost raportată de patru ori, în timp ce ocuparea Borovenki, Taramchuk și Novomayorskoye a fost raportată de trei ori fiecare. Unele dintre comunicatele de presă ale lui Konașenkov au menționat locuri care nu există – de exemplu, „regiunea Pavlohrad” dintr-un comunicat de presă din 17 aprilie.

De asemenea, Proekt a constatat că Ministerul rus al Apărării a raportat că a distrus 84 de drone Bayraktar, adică cu aproximativ 20 mai multe decât a avut Ucraina în mod oficial în arsenalul său. Numărul de vehicule blindate pe care se presupune că Rusia le-a distrus (3.800) este semnificativ mai mare decât numărul pe care îl avea Ucraina înainte de război (2.416, conform rapoartelor ruse), iar numărul pe care Ucraina l-a primit din Occident (700) nu este suficient pentru a justifica diferența.

Numărul total de vehicule militare pe care Rusia pretinde că le-a distrus de la începutul războiului este de 9.175, în timp ce numărul soldaților ucraineni pe care susțin că i-ar fi ucis este de 40.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...