Mariupol a devenit un oraș dintr-un film de groază

Dinspre Mariupol, orașul-port de la Marea Azov care a fost bombardat continuu trei luni bătute pe muchie și, care, înainte de asta era un oraș frumos și curat, vin, pe mai departe vești înfiorătoare. Mariupol a devenit o bombă în toată regula.

Una bazată pe focare crunte de infecții, precum ciuma și dizenteria, care, deși se credea că sunt eradicate în Europa, acum, pe măsură ce temperaturile de afară cresc, sunt pe cale să izbucnească și să se întindă ca pecinginea.

Au murit aici, conform primarului orașului, Vadim Boicenko, peste 20.000 de localnici, cei mai mulți civili, dar și câteva mii bune de soldați ruși. Despre cei mai mulți dintre toți acești morți nu se știe cum au fost îngropați. Sau ce s-a întâmplat cu ei.

Gropile comune abundă în Mariupol. Probabil că, în curtea multor case, în fața multor blocuri, pe marginea multor străzi sunt îngropați oameni. Destule gropi sunt făcute mai mult de mântuială, adică o râcâială a pământului, unde a fost aruncat cadavru după cadavru, nu unele, cum e firesc și legal, de doi metri adâncime.

Nu mai există gropari, nu mai sunt locuri la morgi, nu se mai respectă nimic din ce ar fi fost înainte de război o înhumare. Și, pe tot acest fond, vine o declarație a unui consilier de-al primarului din Mariupol, Petro Andriushenko, care, în alt context probabil că ar fi șocat, dar acum mai adaugă niște cărămizi la îngrijorarea care plutește peste oraș: „Noi descoperiri teribile. În incinta supermarketului Schyryi Kum de pe bulevardul Syobody, armata rusă a creat o adevărată groapă de cadavre ale civililor ucraineni uciși. Le strâng ca și cum ar fi gunoi”.

Moscova, îngrijorată și ea de numărul mare de morți din Mariupol, a chemat sub steaguri mai mulți medici legiști care să facă tot ce trebuie în orașul de la Marea Azov. Acest lucru e susținut de același consilier Petro Andriuşcenko. El a spus și cum s-a ajuns la morții din supermarket.

Când autoritățile ruse care au ocupat orașul au încercat să restabilească alimentarea cu apă, au fost scoase la suprafață, de apă, multe, foarte multe cadavre de pe unde erau îngropate. Rușii s-au trezit cu orașul plin de morți cărora n-au mai știut cum să le facă față. Peste tot pluteau oameni morți. Imaginea e greu de vizualizat, darmite de trăit.

Trupurile scoase de apă la suprafață au fost adunate și aruncate în supermarketul Schyryi Kum de pe bulevardul Syobody, ca la groapa de gunoi, cum a spus consilierul. Așa că, la Mariupol e, pe mai departe, un film de groază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole