Marius Budăi: „Eu sunt copil care a crescut la țară”

Publicat: 08 iun. 2022, 22:30, de Eliza Popa, în POLITICĂ , ? cititori
Marius Budăi: „Eu sunt copil care a crescut la țară”

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a dat asigurări că nu vor fi probleme cu cardurile sociale destinate persoanelor vulnerabile. Cardurile vor fi alimentate la scurt timp după ce autoritățile vor primi confirmare că ele au ajuns la beneficiari.

Întrebat pe B1 TV ce vor face cei care nu au prin preajmă magazinele înscrise în program, cum vor face ei să se folosească de banii primiți, Budăi a spus că se va găsi o soluție.

Imediat după ce vor avea cardurile, se vor face alimentările, așa cum s-a promis în prograul „Sprijin pentru România”. Vom ști de la Poșta Română, va fi semnătura celui care a primit cardul”, a spus Budăi.

Întrebat dacă vor fi înscrise mai multe magazine în program, așa încât cei care stau la sate, de exemplu, chiar să aibă unde merge la cumpărături cu acești bani, ministrul a răspuns: „Avem deja o experiență când am avut măsura cu acele alimente pentru persoanele de peste 75 de ani. Ne vom folosi de această experiență și vom îmbunătăți procesul. Eu sunt copil care a crescut la țară, cunosc mediul rural și vom găsi soluții pentru toate problemele. Cred că optimismul stă în a ajunge alimentelela cei de care au nevoie”.

Afirmația a fost făcută în contextul în care Marcel Boloș (PNL), ministrul Investițiilor și Poriectelor Europene a declarat, pentru Realitatea Plus, că „Se pot achiziționa produsele alimentare pe care si le dorește beneficiarul de care are nevoie. Mecanismul este prin intermediul celor 25 de mii de magazine care sunt în rețeaua emitenților de carduri”.

Ce spune directorul Poștei Române

Deși autoritățile au anunțat că distribuirea cardurilor către populație începe pe 1 iunie, Valentin Ştefan, directorul Poștei Române, instituția care ar trebui să trimită cardurile oamenilor, spune că până acum nu a primit niciun card.

Poşta Română va distribui voucherele sociale de îndată ce le va primi. Asta înseamnă că, până astăzi, nu am primit niciun card. Etapa în care ne-am asigurat că lista de beneficiari corespunde cu ce se întâmplă în realitate a fost depăşită. Am ajutat Ministerul Muncii şi alte instituţii ale statului să îşi actualizeze baza de date, astfel încât beneficiarii reali ai voucherelor să le şi primească.

Noi livrăm undeva între 600.000 şi 800.000 de bucăţi în fiecare zi, deci pentru noi nu este o provocare să livrăm 3 milioane de carduri, le livrăm fără probleme, numai să ajungă”, a spus Ștefan.