Marius Voineag, propus la șefia DNA: „Trebuie să găsim banii ascunși la terți ai inculpaților”

Magistratul Voineag, acesta ar dori să perfecționeze, în eventualitatea numirii sale în funcția de procuror șef al DNA, un „task force economic”, care să reușească în mod efectiv confiscarea a mai multor produse ale infracțiunilor de corupție.

Procurorul nominalizat de ministrul Justiției pentru ocuparea postului de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag, vorbește în fața Secției de procurori a CSM în cadrul interviului de marți.

Acesta prezintă pe larg proiectul său pentru viitorul Direcției în cazul numirii sale în funcție, și explică între altele că o conduită a unora dintre inculpați este aceea a calculului de profitabilitate.

Astfel, explică magistratul Voineag, o metodă de a stopa fenomenul corupție ar putea fi identificarea și stoparea din timp a produselor infracțiunilor, concret, reținerea rapidă a banilor obținuți de unii inculpați din faptele de corupție.

Pentru eficientizarea acestui plan de acțiune, explică magistratul Voineag, acesta ar dori să perfecționeze, în eventualitatea numirii sale în funcția de procuror șef al DNA, un „task force economic”, care să reușească în mod efectiv confiscarea a mai multor produse ale infracțiunilor de corupție.

„Îmi doresc ca DNA sa aibă cel mai performant serviciu ce investigare a infracțiunilor economice. Îmi doresc dislocarea a 30 de ofițeri specializați in cercetarea infracțiunilor economice.

Îmi doresc câteva luni de specializare accentuată a acestora pentru ca apoi să îi punem să lucreze în echipe mixte ofițer-procuror pentru cercetarea faptelor predicat de natura economică. E vorba de experiență mea anterioara si îmi asum ca investigația financiara trebuie făcută de acești ofițeri.

E vorba de audieri efective, de verificarea unor cercuri relaționale concrete, pentru depistarea si găsirea acestor bunuri ajunse la terți. Nu vorbim de constatări simple ci despre investigații efective, in teren, in plan direct”, a explicat procurorul Marius Voineag Secției pentru procurori din CSM în cadrul interviului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...