Marocanii se grăbesc rău de tot: În câteva zile au și venit să vadă fermele de ovine din România

Nici nu au trecut bine câteva zile de la discuția online de săptămâna trecută între oficialii români și cei marocani, că se și face primul pas în direcția demarării exporturilor de ovine din România către Maroc.

Ministrul Petre Daea a primit marți, 9 mai, la sediul MADR, o delegație guvernamentală din Regatul Maroc, în prezența Ambasadorului Regatului Maroc la București, ES Hassan Abouyoub. Din delegație fac parte reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Pescuitului maritim, Dezvoltării Rurale, Apelor și Pădurilor și ai autorității sanitare din Maroc, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Vinerea trecută, a avut loc în format videoconferință o discuție între ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, și omologul său din Regatul Marocului, Mohamed Sadiki.

„Având un istoric de relații diplomatice bine conturate, cu dorința de a înnoda firul interesului pentru cele două țări, mă bucur că avem ocazia să purtăm acest schimb de opinii privind stabilirea modalității tehnice a drumului pe care trebuie să-l parcurgem împreună”, a declarat ministrul Petre Daea.

Dat fiind interesul crescut manifestat de Regatul Marocului pentru piața de ovine din România, în cadrul discuțiilor de astăzi s-au atins următoarele subiecte:
– semnarea modelului de certificat sanitar pentru exportul în Maroc a ovinelor destinate abatorizării cu proveniența din România;
– proceduri sanitare pentru exportul de ovine în Maroc și organismele de certificare sanitară din România;
 – vizitarea unor ferme de carantină pentru ovinele destinate exportului.

După întâlnirea de la sediul MADR, delegația din Regatul Maroc se va deplasa în teren, pentru a efectua vizite la ferme de creștere și îngrășare ovine, precum și la un abator cu certificare halal. Membrii delegației vor fi însoțiți de reprezentanți ai MADR și ANSVSA, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...