Mașina trimisului papei în Ucraina, prinsă într-un schimb de focuri pe linia frontului

Trimisul Papei în Ucraina, cardinalul Konrad Krajewski (foto), a fost prins în mijlocul unui schimb de focuri în timpul livrării ajutorului umanitar în Zaporijjea.

Conform Vatican News, împreună cu el erau fost încă trei – oameni, episcopi catolici și protestanți și un militar însoțitor.

Potrivit lui Krajewski, microbuzul lor a oferit asistență sătenilor foarte aproape de linia frontului, unde aproape că nu există nimeni în afară de armată.

Microbuzul a livrat cu succes marfa în primul punct de pe traseu, dar a fost prins într-un schimb de focuri în apropierea celui de-al doilea.

„Pentru prima dată în viața mea, nu știam unde să alerg… pentru că nu e suficient doar să alergi, trebuie să știi unde…”, a spus Konrad Krajewski.

Nimeni nu a fost rănit în incident.

Aceasta este a patra călătorie umanitară a lui Krajewski în Ucraina, după 24 februarie.

Săptămâna aceasta, Papa a spus că consideră că este „acceptabil din punct de vedere moral” ca țările occidentale să furnizeze arme Ucrainei pentru autoapărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...