Mașinile parcate ilegal vor fi ridicate. S-au anunțat tarifele de transport și depozitare

Publicat: 02 apr. 2021, 13:25, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Mașinile parcate ilegal vor fi ridicate. S-au anunțat tarifele de transport și depozitare
taxă nouă de drum pentru mașinile înmatriculate în altă țară

Mașinile parcate ilegal pe domeniul public vor fi ridicate, putând fi recuperate doar după achitarea rea tarifelor de ridicare, transport și depozitare. Inițiativa aparține Primăriei Sectorului 1 al Capitalei și a fost lansată în dezbatere publică, până în 12 aprilie.

Taxele de ridicare anunțate sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa de până la 5 tone și 270 de lei pentru cele peste 5 tone, tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa de până la 5 tone și 200 de lei pentru cele de peste 5 tone, iar tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore și 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

Conform unui comunicat de presă transmis vineri de Primăria Sectorului 1, sunt supuse ridicării, transportului și depozitării în spații special amenajate vehiculele staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public, cum ar fi zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință etc.

Regulamentul se va aplica și pentru mașinile staționate neregulamentar pe partea carosabilă sau pe locurile de parcare rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap.

„Prin elaborarea acestui Regulament, încercăm să fluidizăm și să punem ordine în traficul din Sectorul 1, mult îngreunat de către cei care își parchează mașinile în locuri nepermise. Cetățenii trebuie să înțeleagă că nu pot parca mașina oriunde la întâmplare pe domeniul public, mai ales în zonele cu trafic aglomerat din apropierea școlilor și spitalelor”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale din Regulament, precum și dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către polițiștii rutieri ori de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenți constatatori.

Primăria așteaptă până în 12 aprilie propuneri, sugestii și opinii privind acest proiect de hotărâre.

Veștile proaste pentru șoferi nu se opresc aici. Primarii tuturor sectoarelor din Bucureşti cer Consiliului General creşterea taxelor de parcare de reședință şi propun tarife cuprinse între 300 şi 600 de lei pe an, în funcţie de zonă.