Scrisoarea prin care toți primarii din Bucureşti solicită creşterea taxelor de parcare

Publicat: 18 mart. 2021, 13:15, de Andreea Borcilă, în ACTUALITATE , ? cititori
Scrisoarea prin care toți primarii din Bucureşti solicită creşterea taxelor de parcare
parcare

Primarii tuturor sectoarelor din Bucureşti cer Consiliului General creşterea taxelor de parcare şi propun tarife cuprinse între 300 şi 600 de lei pe an, în funcţie de zonă.

 „Azi am semnat, alături de toţi primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creşterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spaţiul public, al tuturor, pe preţuri de nimic”, a anunţat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Acesta a publicat pe Facebook şi scrisoarea pe care primarii sectoarelor au trimis-o Consiliului General, transmite News.ro.

Potrivit documentului, în prezent se află în dezbatere publică la Primăria Generală proiectul de hotărâre pentru stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, din 2022.

„Ca răspuns la nevoile comunităţilor pe care le reprezentăm, noi intenţionăm să ne implicăm activ în a găsi soluţii şi realiza proiecte care să elibereze trotuarele şi spaţiile verzi de maşini şi să sistematizăm parcările de reşedinţă din oraşul nostru prin construirea de parcări, în special pe verticală, parcări inteligente şi, acolo unde spaţiul o permite, parcări la principalele intrări din Bucureşti”, se arată în scrisoare.

Primarii afirmă că au nevoie de bani pentru a face lucrurile pe care şi le-au propus, iar actuala taxă de parcare este „mult sub nivelul taxelor din capitalele Uniunii Europene” sau chiar sub taxa de parcare din marile oraşe ale ţării.

Citește și: