Vești proaste pentru bucureșteni. Se scumpesc locurile de parcare

Publicat: 25 ian. 2021, 19:21, de Raluca I. Heroiu, în Orașul meu , ? cititori
Vești proaste pentru bucureșteni. Se scumpesc locurile de parcare

Vești proaste pentru bucureștenii care locuiesc în sectorul 1 al Capitalei. De la 1 ianuarie 2021 taxa pentru parcarea de reședință se scumpește de opt ori.

Astfel că, dacă până acum taxa pe an pentru un loc de parcare era de 76,65 lei, acum aceasta este majorată la 600 de lei.

„Pentru locul de parcare de reședință în regim de folosință non-stop, cu folosirea, în exclusivitate, a locului de parcare, taxa de parcare datorată, anual, de către utilizatorii locurilor de parcare din parcările publice reședință, este de 600 de lei”, se arată la capitolul 5- Taxa pentru utilizarea locurilor de parcare din parcările publice de reședință.

Documentul prin care este majorată taxa pentru parcarea de reședință poate fi consultat intergal AICI.

Două tipuri de taxe

Conform documentului, vor exista două tipuri de taxe pentru parcările din sectorul 1 al Capitalei:

  • cei care optează pentru locul de parcare de reședință, în intervalul orar 18.00-8.00, în weekend și în sărbători legale tarfiul este de 25 de lei pe lună sau 250 de lei pe an.
  • locatarii care beneficiază de loc de parcare liber la orice oră taxa este de 600 de lei pe an

Plata pentru parcare în sectrul 1 se va face în 3 zile de la primirea notificării. Taxa se plătește anticipat pentru luna sau anul în curs, în termen de trei zile lucrătoare, de la primirea notificării de plată de la Administrația Domeniului Public (ADP).

Plata poate fi făcută electronic sau la automatele de plată sau la sediul ADP Sector 1. Persoanele care nu plătesc la timp taxa riscă să rămână fără loc de parcare.