Măști neconforme pe piața europeană: Câte de eficiente sunt în realitate măștile FFP2

Sistemul european de alertă pentru produse neconforme RAPEX avertizează că pe piața europeană se vând măști care nu îndeplinesc standardele de protecție.

Un model de măști FFP2, care în mod teoretic au un grad mare de filtrare, nu asigură protecția promisă, avertizează specialiștii.

Măștile FFP2 sunt teoretic cele mai sigure care se pot găsi pe piață. În realitate unele dintre ele au o capacitate de filtrare mai mică de 73%, potrivit RAPEX.

Conform sistemului european de alertă pentru produse neconforme măștile model KN95 – KF94 – FFP2 NR sunt produse în China.

„Capacitatea totală de filtrare a măști este insuficientă (valoarea medie măsurată este mai mică de 72,9%), iar masca nu se adaptează corect pe figură. Ca atare, o cantitate excesivă de particule sau microorganisme poate trece prin mască, crescând riscul de infecție dacă nu sunt luate măsuri suplimentare de protecție. Produsul nu respectă Regulamentul Echipamentelor Personale de Protecție și nici Standardul European En 149”, se arată în alerta RAPEX.

RAPEX cere returnarea măștilor de către cei care le-au cumpărat. Lista cu măștile care nu îndeplinesc standardele de protecție poate fi consultată AICI și AICI.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole