Măștile care reproduc exponate din Muzeul Naţional de Istorie a României

Au fost puse în vânzare la magazinul de suveniruri al instituției, iar vizitatorii Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) din București le pot achiziţiona, în această perioadă. Prin urmare, la magazinul de suveniruri al MNIR, pe lângă clasicele obiecte înfăţişând replici la scară ale lucrărilor din muzeu pot fi găsite şi măşti textile de protecţie împotriva SARS-CoV-2.

Potrivit şefului interimar al Secţiei Relaţii Publice şi Marketing Cultural al MNIR, Roaită Flavius Nicolae, Muzeul oferă două tipuri de măşti de protecţie, cu un strat şi cu două straturi, care costă 11 lei, respectiv 15 lei.

Două mari expoziții permanente

„Acestea sunt fie de culoare neagră, cu două straturi de protecţie, din care, într-o săptămână de la punerea în vânzare, s-au vândut 10 exemplare, fie cu un strat de protecţie, reprezentând fie partea frontală a Coifului de la Peretu cu cei doi ochi apotropaici, fie o metopă de pe Columna lui Traian, sau o asociere între Palatul Poştelor şi Gânditorul”, a declarat Roaită pentru presă. Publicul are acces în instituție în condiții speciale, existând obligativitatea respectării unui set de reguli stabilite conform Ordinului de Ministru nr. 2855 din 15/05/2020, menite să contribuie la protecţia vizitatorilor şi a personalului muzeului.

În prezent, MNIR prezintă publicului două mari expoziţii permanente – Tezaur Istoric şi Lapidarium – Copia Columnei lui Traian, precum şi o serie de expoziţii temporare: “Aurul împăraţilor chinezi. Podoabe regale din perioada Wanli, dinastia Ming – Colecţia Dong Bo Zhai”, “1989 – 30 de ani după”, precum şi micro-expoziţia “Omnia Amor Vincit! Avatarii iubirilor de odinioară”.

Cele trei tipuri de măşti inspirate din colecţia MNIR pot fi văzute pe pagina de Facebook a instituţiei muzeale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...