Măsuri restrictive în sectorul 5. Prefectul Capitalei acționează în instanță

În sectorul 5 au fost anunțate măsuri restrictive independente față de restul Capitalei. Din acest motiv, prefectul municipiului București, Alin Stoica, a anunțat că joi dimineață va contesta în instanță hotărârea luată de primarul Cristian Popescu Piedone.

„Cadrul e stabilit prin legea 55 și acolo se stipulează că restrângerile se iau doar prin Hotărâre de Guvern. Mai jos decât acest nivel nu putem stabili noi un alt cadru de desfășurare a activității agenților economici. I-am transms lui Cristian Popescu Piedone că e nelegală decizia lui și în virtutea rolului prefecturii de a da asistență i-am solicitat să o retragă”, a spus Alin Stoica la Digi24.

„Dacă nu, mâine dimineață vom dispune chemarea în judecata pentru anularea actelor și vor fi suspendate imediat după cererea de chemare în judecată. Nu își produc efectul. Vor fi atacate în instanță mâine dimineață, dacă nu le retrag ei”, a adăugat prefectul.

Primarul sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a dat o decizie prin care sunt înăsprite regulile:

  • Mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile ar urma să fie deschise, de luni până vineri, între orele 07,00 – 19,00, iar sâmbăta şi duminica în intervalul orar 07,00 – 15,00.
  • Programul benzinăriilor şi farmaciilor nu va fi afectat. Farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

„Președintele meu, Klaus Werner Iohannis, azi-dimineață cerea autorităților locale să intervină cu restricții suplimentare pentru a bloca Bucureștiul. Eu, primarul Sectorului 5, mă numesc autoritate locală, în egală măsură cu primarii de sector și primarul Municipiului București. Eu sunt responsabil direct de siguranța și sănătatea locuitorilor Sectorului 5. N-am încălcat nicio prevedere legală. Am convocat Comitetul Situațiilor de Urgență, am emis dispoziția primarului, respectăm ierarhic superior toate organismele”, a spus Cristian Popescu Piedone.

„Dacă mâine, astăzi, peste o oră, comitetul ierarhic superior emite o altă dispoziție, a mea devine nulă. Mă supun superiorilor, dar nu pot să stau și să nu-mi asum. De ce? Pentru ce?”, a adăugat el.

În ce privește intenția prefectului de a-i contesta în instanță hotărârea, Piedone a spus: „E liber să facă ce consideră, dar prefectul Capitalei trebuia să-și asume responsabilitatea, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, pentru măsurile de securitate ale întregului București.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...