De la 1 octombrie, ar urma să intre în vigoare noul pachet de măsuri fiscale pregătit de Guvern. Mai înainte, însă, premierul va trebui să se prezinte la Parlament pentru a-și asuma răspunderea.
Premierul Marcel Ciolacu le-a prezentat, luni, seara, colegilor săi din PSD forma finală a pachetului de măsuri fiscale.
Printre acestea se numără eliminarea facilităților pentru sectoare importante precum construcțiile, agricultura sau IT, dar și schimbarea TVA-ului la mai multe produse și servicii.
Pentru ca pachetul de legi, cu toate cele trei componente: fiscal, bugetar și de combatere a evaziunii fiscale, să poată să fie prezentat în Parlament, Guvernul trebuie să obțină și toate avizele necesare.
Cel mai probabil, pachetul de măsuri va fi adoptat spre sfârșitul săptămânii, după care ar urma să fie prezentat în Parlament, unde Guvernul va trebui să-și asume răspunderea.
Cum arată lista noilor taxe și impozite
Printre măsurile prevăzute de pachetul de măsuri fiscale se află o serie de prevederi cum ar fi creșterea salariului minim la 3.300 de lei, eliminarea facilităților fiscale în construcții, agricultură și în IT, TVA de 5% pentru încălzire și cărți și de 9% pentru alimente, medicamente și cazarea la hotel. Pentru toate celelalte categorii, taxa pe valoare adăugată se va ridica la 19%.
În același timp, va fi introdus un impozit de 0,3% pentru proprietățile estimate la peste 500 de mii de euro și pentru mașinile de peste 75 de mii de euro și se vor majora accizele la alcool și tutun.
De asemenea, întreprinderile mici și mijlocii cu o cifră de afaceri sub 300.000 lei vor plăti o taxă de 1%, în timp ce pentru cele cu cifră de afaceri mai mare aceasta va fi de 3%.
Proiectul de lege privind unele măsuri fiscale bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung a fost publicat, marți, de către Ministerul Finanţelor.
Pe lângă noile taxe și impozite, proiectul mai conţine şi măsuri pentru reducerea cheltuielilor instituţiilor şi autorităţilor publice, cum ar fi reducerea cu cel puţin 25% a funcţiilor de demnitate publică de secretar de stat, consilier de stat/subsecretar de stat/vicepreşedinte şi a funcţiilor de demnitate publică asimilate lor, începând cu 1 ianuarie 2024.
Sa faca un lucru simplu cu pensiile :de fiecare data cand se majoreaza pensiile sa fie facute cu o suma fixa pentru toti pensionarii.Si cu asta basta.Cel mai simplu mod si cinstit mod de majorare.Asa vor creste si pensiile mici si se va elimina discriminarile
Cu bancile este o mare problema cu asa zisa taxa de administrare de fapt un furt pe fata.Astia castiga milioane de euro numai din aceasta taxa.
BCR banca vanduta iresponsabil austriecilor a majorat cu 100% aceasta taxa printr-un simplu anunt.ANPC si Consiliul Concurentei trebuie sa intervina.
Sunt doua lucruri care trebuie sa se intample :intrarea in Schengen acum-lucru fundamental care ar aduce 5 miliarde de euro anual Romaniei si terminarea razboiului aberant din Ucraina .
Putin poate fi eliminat oricand.
Sa raspunda americanii (aia nesimtiti care au vize pentru romani-180 dolari /cerere viza)de ce nu sunt de acord .
Taxele trebuie sa revina la cele dinainte de maririle lui Caciu
TVA 16%>
Desigur că de la 1 ianuarie 2024 nu mai e nevoie decît de o fracțiune din functionarii din aparatul de stat, aceștia nemaifiind necesari , fiind înlocuiți treptat cu structurile politice regionale ale Noii Ordini Mondiale, Imperiul Globalist iudeo-masonic, căror desființare de posturi le va urma desființarea granițelor și astfel anihilarea și a brumei de suveranitate ce o mai aveau statele. Conducerea țărilor va deveni tot mai centralizată la Bruxelles, continentul nostru devenind una din regiunile Comisiei Trilaterale. În opinia mea acesta e ultimul guvern complet , după el nu va mai exista decit un guvern mondial tot mai vizibil și de cei ce astăzi au orbul gainilor.
Programul de austeritate este necesar pentru ingroparea definitivă a statelor națiuni. Ce se întîmplă aici se întîmplă peste tot, sunt tehnicile strategice de desființare a statelor națiuni, tehnici puse în practică de băncile internaționale și de corporatocratia mondială. Interese absolut private cărora popoarele ” suverane ” li se supun fără crîcnire.