Măsurile de izolare anti-COVID, înăsprite în Shanghai

China  a decis să înăsprească măsurile anti-COVID, în contextul în care țara se confruntă cu o creștere a cazurilor de infectare.

Totuși, la nivel mondial, China este recunoscută pentru politica s-a „0 COVID” pe care a implementat-o în cursul pandemiei.

După ce inițial s-a recurs la testarea în masă a populației, China vine cu noi măsuri anti-COVID în Shanghai. Începând de sâmbătă, aproape toți cei 25 de milioane de locuitori ai Shanghaiului au fost izolați în cursul zilei de sâmbătă.

În capitala economică a Chinei s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri de infectare, iar în acest context autoritățile au impus noi măsuri. Totuși, acestea sunt privite cu teamă de populație, în special de părinții care se tem că vor fi separați de copiii lor.

Puxi, zona vestică a orașului a fost închisă vineri, iar Pudong, partea estică a fost închisă sâmbătă. Locuitorii se tem totuși că aceste măsuri nu sunt temporare și că vor dura o perioadă mai lungă de timp.

Mai multe centre culturale din Shanghai au fost închise și transformate în centre de carantină în ultimele zile, iar oamenii se tem că aici ar putea fi izolate persoanele care sunt testate pozitiv pentru SARS-CoV-2.

Părinții se tem că vor fi izolați de copiii lor, în cazul în care vor fi diagnosticați cu COVID-19, notează Agerpres. Cei mai mulți dintre cetățeni și-au exprimat nemulțumirea, potrivit AFP, cu privire la măsură.

Mai exact, este vorba despre adulți ai căror copii sunt cu adevărat mici, având vârste chiar și de câteva luni.

„Fiica mea nu are nici măcar patru luni. Dacă va fi testată pozitiv, va fi plasată singură în carantină”, a declarat o femeie din Shanghai.

Teama lor vine după ce autoritățile chineze au anunțat că vor oferi ajutor părinților care stau cu copiii și sunt diagnosticați cu SARS-CoV-2.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole