Medic din Prahova, condamnat pentru luare de mită și spălare de bani: Aproape 200 de infracțiuni comise

Un medic din Prahova a fost trimis în judecată pentru 185 de infracţiuni de luare de mită şi trei infracţiuni de spălare de bani. Tribunalul Prahova l-a condamnat pe medicul Lucian Jianu la trei ani de închisoare cu suspendare

Medicul este acuzat că a primit de la zeci de persoane bani pentru a le încadra sau pentru a le menţine în grad de invaliditate.

Instanţa a dispus confiscarea sumelor de bani primite ca mită de doctor, valoarea totală fiind de  73.614,255 lei. Medicul mai este obligat de instanță să plătească 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Lucian Jianu este medic primar în cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia.

În mai 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, l-au trimis pe medic în judecată  pentru 185 de de infracţiuni de luare de mită şi a trei infracţiuni de spălare de bani.

„Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului J.L., medic primar, specialitatea expertiza medicală a capacităţii de muncă în cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, cercetat în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii a 185 de infracţiuni de luare de mita şi a trei infracţiuni de spălare de bani”, se arăta într-un comunicat al DGA transmis la acel moment.

Medicul ar fi primit de la 39 de persoane, în 185 de rânduri, suma totală de 73.614,255 lei, cu scopul de a-i încadra sau menţine pe aceştia în grad de invaliditate.

În perioada 2009 – 2015, medicul ar fi achiziţionat sau construit un număr de cinci imobile.

Medicul Lucian Jianu a fost prins în flagrant după ce a luat mită de la beneficiari ai dreptului de pensie de invaliditate.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Alexandru Rafila merge în control la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”: Vreau să știu clar cum se desfășoară activitatea în ATI

Alexandru Rafila merge în control la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”: Vreau să...

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că în cursul zilei de astăzi va merge în control la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, acolo unde ar fi...

Macron critică Rusia, dar importă gaz rusesc

Președintele Franţei, Emmanuel Macron, critică Rusia și regimul lui Vladimir Putin pentru agresiunea asupra Ucrainei, dar țara sa cumpără mai mult gaz rusesc...