Medic din Prahova, condamnat pentru luare de mită și spălare de bani: Aproape 200 de infracțiuni comise

Un medic din Prahova a fost trimis în judecată pentru 185 de infracţiuni de luare de mită şi trei infracţiuni de spălare de bani. Tribunalul Prahova l-a condamnat pe medicul Lucian Jianu la trei ani de închisoare cu suspendare

Medicul este acuzat că a primit de la zeci de persoane bani pentru a le încadra sau pentru a le menţine în grad de invaliditate.

Instanţa a dispus confiscarea sumelor de bani primite ca mită de doctor, valoarea totală fiind de  73.614,255 lei. Medicul mai este obligat de instanță să plătească 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Lucian Jianu este medic primar în cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia.

În mai 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, l-au trimis pe medic în judecată  pentru 185 de de infracţiuni de luare de mită şi a trei infracţiuni de spălare de bani.

„Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului J.L., medic primar, specialitatea expertiza medicală a capacităţii de muncă în cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, cercetat în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii a 185 de infracţiuni de luare de mita şi a trei infracţiuni de spălare de bani”, se arăta într-un comunicat al DGA transmis la acel moment.

Medicul ar fi primit de la 39 de persoane, în 185 de rânduri, suma totală de 73.614,255 lei, cu scopul de a-i încadra sau menţine pe aceştia în grad de invaliditate.

În perioada 2009 – 2015, medicul ar fi achiziţionat sau construit un număr de cinci imobile.

Medicul Lucian Jianu a fost prins în flagrant după ce a luat mită de la beneficiari ai dreptului de pensie de invaliditate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...