Medic reținut după ce ar fi luat de 14 ori şpagă: Anterior a fost premiat de primărie pentru profesionalism

Nina Benciu, medic specialist de la Spitalul de Psihiatrie Cavnic, a fost arestată preventiv timp de 30 de zile pentru luare de mită.

Medicul este suspectat că ar fi primit șpagă de cel puțin 14 ori. Femeia lucrează ca medic psihiatru la spitalul din Cavnic de peste 7 ani. Aceasta a primit chiar de la primărie un premiu pentru profesionalism.

Pe lângă locul de muncă pe care îl avea în spital, medicul Nina Benciu mai lucra în cadrul cabinetului medical privat pe care-l deţinea în Baia Mare.

Oficial, medicul a intrat în concediu de odihnă începând de luni, 13 septembrie 2021. În acea zi, ea a fost reţinută pentru 24 de ore, iar marţi, 14 septembrie, a fost luată decizia arestării preventive pentru următoarele 30 de zile, scrie Mediafax.

Nina Benciu a cerut instanţei ca în cazul său să fie luată o altă măsura preventivă, respectiv controlul judiciar sau arestul la domiciliu, însă instanţa a respins cererea admiţând propunerea procurorului.

În urmă cu 3 ani, medicul Nina Benciu a primit din partea primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, o diplomă de onoare, “pentru profesionalism, dedicaţie şi implicare responsabilă în sprijinirea activităţilor de asistenţă socială la nivelul municipiului Baia Mare”. La Spitalul din Cavnic existau doar doi medici psihiatri angajaţi.

“Încheierea penală nr. 63/DL din 14.09.2021:În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş în dosarul de urmărire penală nr. 416/P/2021, şi în consecinţă:

Dispune arestarea preventivă a inculpatei, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (14 acte materiale), pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14 septembrie 2021 până în 13 octombrie 2021 inclusiv. Respinge cererea inculpatei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare cu inculpata Benciu Nina şi de la comunicare cu reprezentantul parchetului.Pronunţată în camera de consiliu azi, 14 septembrie 2021, ora 15:38”, se arată pe portalul instanţei de judecată.

1 COMENTARIU

  1. Ai nevoie de un adevărat profesionalism să furi disciplinat din buzunarul sărac al țăranului român care desigur țăranul nostru român este mai putin pregătit schimbătorilor de still și viata.
    Primăria nu este una dintre acele instituții cinstite de care românul se poate mândri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...