Anunț din partea Pfizer! Medicamentul experimental împotriva COVID-19 reduce riscul de spitalizare și deces

Compania Pfizer a declarat vineri că tratamentul experimental recomandat în lupta împotriva coronavirusului a redus riscul de spitalizare și deces pentru pacienții vulnerabili care au participat la testarea medicamentului, scrie CNN.

Compania speră că va putea oferi acest tratament, în combinație cu un medicament antiviral mai vechi numit ritonavir, pentru a fi administrat acasă persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Rezultatele studiului au fost anunțate prin intermediul unui comunicat de presă și nu au fost oferite oamenilor de știință pentru a le analiza înainte de publicare. Reprezentanții companiei au anunțat că vor împărtăși mai multe detalii într-o lucrare revizuită de colegi și care va fi trimisă către FDA.

Medicamentul a fost testat pe adulți cu COVID-19, considerați cu risc crescut de dezvolta o formă severă. Voluntarilor li s-a administrat aleatoriu fie combinația de medicamente, fie un placebo în decurs de trei sau cinci zile de la debutul simptomelor.

Medicamentul este conceput pentru a opri multiplicarea virusului. Administrarea acestuia împreună cu ritonavir încetinește împrăștierea lui în organism.

Potrivit reprezentanților Pfizer, aproximativ 0,8% dintre pacienții care au primit combinația de medicamente, în decurs de trei zile de la instalarea simptomelor, au fost spitalizați în decurs de o lună, adică trei din 389 de pacienți, comparativ cu 7% dintre pacienții cărora li sa administrat placebo sau 27 din 385.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole