Medicii clujeni oferă asistență medicală gratuită persoanelor refugiate din Ucraina

Publicat: 01 mart. 2022, 17:31, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Medicii clujeni oferă asistență medicală gratuită persoanelor refugiate din Ucraina

Refugiații din Ucraina, aflați în Cluj-Napoca,  pot fi consultați gratuit, a transmis  Asociația Medicilor de Familie Cluj, care a făcut publice datele de contact.

”Eu m-am gândit să ofer copiilor refugiați consultații gratuite. Dacă îi cunoașteți și îi știți în zonă și sunt bolnavi, puteți să îi direcționați spre mine. Voi solicita documente de identitate, iar consultațiile se fac doar cu programare. Eu nu știu ucraineană, dar știu bine engleză. Doamne ajută!”, a anunțat dr. Monica Burlacu.

Dr. Daniela Pintican, medic specialist obstetrică-ginecologie a anunțat pe Instagram că poate acorda consultații femeilor gravide sau cu probleme ginecologice.

Servicii stomatologice gratuite acordă și dr. Laura Ilian, medic stomatolog, vorbitoare de ucraineană. De altfel, mai multe clinic private s-au alăturat acestui demers, anunță Monitorul de Cluj.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca oferă cazare, masă și asistență medicală de specialitate pentru 10 refugiați din Ucraina.  ”Primim pe oricine, dar mai ales persoanele cu diverse patologii care necesită tratamente sub supraveghere specializată”, a transmis preotul Bogdan Chiorean, coordonatorul Centrului ”Sf. Nectarie”.