Medicii clujeni oferă asistență medicală gratuită persoanelor refugiate din Ucraina

Refugiații din Ucraina, aflați în Cluj-Napoca,  pot fi consultați gratuit, a transmis  Asociația Medicilor de Familie Cluj, care a făcut publice datele de contact.

”Eu m-am gândit să ofer copiilor refugiați consultații gratuite. Dacă îi cunoașteți și îi știți în zonă și sunt bolnavi, puteți să îi direcționați spre mine. Voi solicita documente de identitate, iar consultațiile se fac doar cu programare. Eu nu știu ucraineană, dar știu bine engleză. Doamne ajută!”, a anunțat dr. Monica Burlacu.

Dr. Daniela Pintican, medic specialist obstetrică-ginecologie a anunțat pe Instagram că poate acorda consultații femeilor gravide sau cu probleme ginecologice.

Servicii stomatologice gratuite acordă și dr. Laura Ilian, medic stomatolog, vorbitoare de ucraineană. De altfel, mai multe clinic private s-au alăturat acestui demers, anunță Monitorul de Cluj.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca oferă cazare, masă și asistență medicală de specialitate pentru 10 refugiați din Ucraina.  ”Primim pe oricine, dar mai ales persoanele cu diverse patologii care necesită tratamente sub supraveghere specializată”, a transmis preotul Bogdan Chiorean, coordonatorul Centrului ”Sf. Nectarie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...