Medicul care a fost de gardă la momentul tragediei din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”: Nu îmi mai amintesc nimic

Publicat: 06 iul. 2021, 16:15, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Medicul care a fost de gardă la momentul tragediei din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”: Nu îmi mai amintesc nimic

Medicul care a fost de gardă, la Spitalul „Victor Babeș” din București, în după-amiaza zilei de 12 aprilie, când trei oameni intubați într-un TIR ATI au murit după ce instalația de oxigen s-a oprit, ar fi declarat, marți, în fața procurorilor, că nu își amintește aproape nimic din ce s-a întâmplat în ziua tragediei.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia uneia dintre persoanele decedate, a anunțat că, marți, anchetatorii au reluat audierile și l-au interogat pe medicul care era de gardă la momentul incidentului. Conform avocatului, bărbatul ar fi spus că „nu-și mai aduce aminte nimic”. La întrebarea  “De ce sunau alarmele in TIR?”, răspunsul ar fi fost: “diverse motive”.

 „Practic , în urma audierilor se conturează ideea unei dezorganizări și asumări de răspundere a persoanelor de acolo. În opinia noastră, lipsa instructajului a omorat trei oameni”, susține avocatul Cuculis.

Pe 12 aprilie, trei paciente dintre cei opt bolnavi internați cu COVID-19 în secția mobilă de terapie intensivă a Spitalul „Victor Babeș” au decedat în urma unei defecțiuni la instalația cu oxigen. Ceilalți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale COVID. Pacientele care au murit aveau vârstele de 66, 74 și 84 ani, iar decesele au survenit în intervalul 17:30 – 18:10.

Cele trei au murit din cauza insuficienței respiratorii acute, ca urmare a privării de oxigen timp îndelungat, au stabilit medicii legiști.