Mediul de afaceri solicită un parteneriat pentru realizarea unui pachet legislativ privind reducerea evaziunii fiscale

Mediul de afaceri a solicitat premierului realizarea în parteneriat a unui pachet legislativ şi a unui sistem digital care să vizeze reducerea evaziunii fiscale, identificarea şi sancţionarea muncii la negru.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), membrii board-ului CNIPMMR au participat vineri, 29 iulie a.c., la a 4-a întâlnire de lucru cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

Întâlnirea a avut ca scop analiza măsurilor fiscale adoptate în luna iulie şi transmiterea de propuneri de îmbunătăţire a mediului de afaceri.

Subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii au fost: modificarea Codului fiscal, clarificarea regimului vizelor de muncă pentru muncitorii non-UE în cazul părăsirii locului de muncă, avansarea discuţiilor cu privire la Banca de Dezvoltare şi Agenţia de Atragere a Investiţiilor şi reducerea evaziunii fiscale şi a muncii la negru.

În urma discuţiilor avute, au fost concluzionate următoarele: realizarea în parteneriat cu mediul de afaceri a unui pachet legislativ şi a unui sistem digital care să vizeze reducerea evaziunii fiscale, identificarea şi sancţionarea muncii la negru; modificarea prevederilor legale privind acordarea vizei de lucru a muncitorilor non-UE; identificarea codurilor CAEN în baza cărora se efectuează activitatea de consultanţă fiscală şi aplicarea aceleiaşi cotei de impozitare ca în cazul microîntreprinderilor; identificarea unor clauze contractuale aplicabile învăţământului dual pentru garantarea sumelor investite de antreprenori în acest sistem.

„Apreciem dialogul şi deschiderea Guvernului către dialogul cu mediul de afaceri. Constatăm că multe dintre propunerile noastre au fost preluate de ministere, precum Ministerul Finanţelor, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi se regăsesc deja în programele derulate.
Ultima analiză a CNIPMMR relevă faptul că 60% dintre IMM-uri preferă o abordare unitară, simplificată în ceea ce priveşte cota de impozitare a microîntreprinderilor fără a se mai ţine cont de numărul de angajaţi. De asemenea, 70% dintre IMM-uri consideră că o împărţire echitabilă între toţi actorii economici este extrem de importantă, IMM-urile susţinând o taxă suplimentară aplicată unor domenii care au făcut profituri extraordinare generate de criza covid sau a combustibililor. CNIPMMR va participa în continuare activ la toate discuţiile iniţiate de către guvern pe subiecte care vizează îmbunătăţirea cadrului legal şi susţinerea mediului de afaceri”, a spus Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...
Foto: Otilia Caloian

Val de amenzi pentru parcări neregulamentare, în Sectorul 2

Peste 3.000 de amenzi, într-o singură lună. Atâtea contravenții au aplicat autoritățile din Sectorul 2 pentru parcări neregulamentare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că...