Medvedev: NATO lângă frontiera Rusiei ”nu mai este o figură de stil. Moscova trebuie să fie pregătită

Moscova trebuie să fie pregătită „pentru posibile acţiuni agresive”, mai ales că întărirea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) la frontierele ruse „nu mai este o figură de stil”, a declarat, marţi, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, potrivit Reuters.

Medvedev a precizat vizavi de „ameninţările cu care se confruntă în prezent Rusia” că „este vorba în primul rând de încercarea de a extinde prezenţa NATO în apropiere de frontierele” ruse. Și aceasta nu mai este astăzi o figură de stil, nu este un set de ameninţări standard. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru acele acţiuni agresive care s-ar putea întâmpla”, a spus Medvedev.

În acest context, devine extrem de important „să întărim inclusiv sistemul care permite să asigurăm Rusia cu cele mai moderne arme, iar pentru aceasta este nevoie de tehnică sigură, de înaltă tehnologie, (de tehnologie) puternică – şi militară şi cu dublă utilizare”, a precizat Medvedev în cadrul şedinţei prezidiului Consiliului pentru ştiinţă şi cercetare.

Situație specială

Medvedev a mai spus că sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse constituie „război economic”, dar că „nimeni nu va reuşi să izoleze Rusia şi să sufoce economia ei”.

El a recunoscut că Federaţia Rusă „se află într-o situaţie specială”, în condiţii de presiune fără precedent. „Practic, acestea nici nu sunt sancţiuni, ci, cum ni s-a spus de anumiţi responsabili străini, este un război economic – şi nimic nu mai poate fi adăugat la aceasta. Noi eram pregătiţi pentru aceasta. Este clar că situaţia se complică, însă nimeni nu va reuşi să sufoce economia noastră, să izoleze Rusia de lume, de alte state”, a adăugat el.

Medvedev a subliniat că Rusia trebuie să-şi concentreze toate forţele şi resursele, „nu doar pentru a depăşi aceste încercări, ci pentru a ieşi din ele învingătoare”.

Recent, Medvedev a avertizat NATO că dacă Suedia şi Finlanda vor adera la organizaţia militară, Rusia va trebui să-şi consolideze apărarea în regiune, inclusiv prin desfăşurarea de arme nucleare în regiunea baltică, pentru a restabili echilibrul militar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...