Meghan Markle ar putea candida la alegerile prezidențiale din SUA în 2024

Publicat: 15 mart. 2021, 20:00, de Andreea Borcilă, în Internațional , ? cititori
Meghan Markle ar putea candida la alegerile prezidențiale din SUA în 2024

Fosta ducesă de Sussex are planuri mari pentru anul 2024. Anturajul din care fac parte politicieni democrați, dar și interviul acordat lui Oprah Winfrey o pot ajuta să devină prima femeie președinte al SUA, potrivit mai multor surse apropiate.

Meghan Markle le-ar fi împărtășit prietenilor ideile sale politice, iar interviul acordat celebrei Oprah Winfrey i-ar putea fi un real sprijin, au declarat surse pentru ziarul Mail on Sunday, citează Hotnews.

Ea nu se ferește să ascundă relațiile cu membri marcanți ai Partidului Democrat în scopul formării de echipe pentru strângere de fonduri și construirii campaniei pentru Casa Albă, conform unui politician senior care a lucrat cu fostul premier Tony Blair și are legături strânse la Washington, a mai declarat sursa citată.

„Rețelele internaționale și blairiste ale Partidului Democrat zumzăie de discuții despre ambițiile politice ale lui Meghan și susținătorii potențiali”, a spus sursa anonimă pentru ziarul britanic.

Se crede că Markle se gândește la campania din 2024 dacă președintele Biden, care va avea 82 de ani, se va decide să nu mai candideze pentru al doilea mandat, a spus sursa. Dacă va avea succes, va deveni prima femeie președinte al Statelor Unite.

Biograful și prietenul ei, Omid Scobie, a pretins și el anterior că fosta actriță „a pus ochii pe președinția SUA”.

„Meghan este întruparea visului american. Într-o zi o vom vedea pe Meghan președinte”, a afirmat într-un documentar autorul cărții „Finding Freedom: Harry, Meghan, and the Making of a Royal Modern Family”.

Un alt prieten a spus anul trecut pentru Vanity Fair că ducesa „s-ar gândi serios să candideze la președinție”.

„Unul din motivele pentru care a fost atât de limpede împotriva renunțării la cetățenia americană a fost ca să aibă opțiunea de a intra în politică”, a spus pentru revistă prietenul neidentificat despre scurta ședere a lui Markle în Regatul Unit.

Un alt biograf insistase anterior că ducesa nu are „pielea unui rinocer pentru a candida la funcție”, sensibilitatea ei la critici fiind evidențiată doar ulterior în timpul interviului cu Oprah.

„Aș afirma categoric că nu are șanse să candideze vreodată la președinție. Ar fi mâncată de vie”, a spus pentru Vanity Fair anul trecut Andrew Morton, autorul cărții „Meghan: A Hollywood Princess”.

Citește și: