Meghan Markle încalcă încă o dată regulile monarhiei! Mesaj pentru Congresul de la Washington

Meghan Markle a cerut Congresului Statelor Unite să garanteze dreptul la un concediu parental pentru toţi rezidenţii americani.

Soţia prinţului Harry a recunsocut că ea însăşi a fost „copleşită” la începutul lunii iunie, după naşterea fiicei sale.

„Nu sunt nici o reprezentantă aleasă în administraţie, nici o femeie politician. Sunt, la fel ca mulţi alţii, un cetăţean angajat şi o mamă.(…) În iunie, eu şi soţul meu am devenit părinţii celui de-al doilea copil al nostru. La fel ca toţi părinţii, eram foarte bucuroşi. La fel ca mulţi alţi părinţi, am fost copleşiţi. Dar, spre deosebire de alţi părinţi, noi nu ne-am confruntat cu acea realitate dură, de a alege între a petrece acele prime luni critice alături de bebeluşul nostru sau de a reveni la locul de muncă”, a declarat Meghan Markle într-o scrisoare deschisă adresată liderului democrat al Senatului american, Chuck Schumer, şi preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, conform revistei Vogue, citată de Agerpres.

„Ştiam că noi nu trebuia să ne confruntăm cu acele imposibile alegeri, precum îngrijirea copiilor, revenirea la muncă şi îngrijirile medicale, pe care atât de multe persoane trebuie să le facă în fiecare zi. Nicio familie nu trebuie să fie nevoită să ia aceste decizii”, a declarat ducesa de Sussex.

Prinţul Harry, în vârstă de 37 de ani, şi Meghan, în vârstă de 40 de ani, s-au distanţat de familia regală britanică şi trăiesc din martie 2020 în California alături de cei doi copii ai lor, Archie, în vârstă de doi ani, şi Lilibet, în vârstă de patru luni.

Fosta actriţă americană le-a precizat membrilor Congresului american că le-a trimis acea scrisoare „în calitate de mamă”, pentru a apăra dreptul la concediu parental. În această perioadă, Statele Unite negociază un amplu program de investiţii, care ar trebui să includă şi un concediu parental plătit mult mai scurt decât cele 12 săptămâni propuse de preşedintele Joe Biden.

Deşi familia regală britanică este obligată să rămână apolitică, Meghan Markle a adăugat în acea scrisoare că un concediu parental ar trebui să fie „un drept garantat la nivel naţional în locul unei opţiuni limitate la acele persoane ale căror angajatori au implementat astfel de politici sau la rezidenţii care locuiesc în puţinele state americane în care există programe pentru concedii parentale”.

Aceasta nu este prima ocazie când fosta actriță a încălcat regulile casei regale britanice privind neimplicarea în politică. Meghan a transmis un mesaj public inclusiv cu ocazia alegerilor prezidențiale ce au avut loc în SUA anul trecut, încălcând încă o dată regulile monarhiei.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole