Melodia „Last Christmas”, pe primul loc în Marea Britanie în topuri, la 39 de ani de la lansare

Publicat: 24 dec. 2023, 21:30, de Viorela Pitulice, în LIFESTYLE , ? cititori
Melodia „Last Christmas

Deși au trecut 39 de ani de la lansarea sa iniţială, cântecul „Last Christmas” al grupului pop Wham! se menține în topuri, iar acum se află chiar pe prima poziţie a topului muzical de Crăciun din Marea Britanie.

 „Last Christmas”, piesă din 1984, l-a devansat pe Sam Ryder – locul doi Mariah Carey – poziţia a treia în top.

Mai trebuie menționat că avem de-a face și cu o premieră, în acest an: este pentru prima dată când cântecul înregistrat de regretatul George Michael şi de colegul său de trupă, Andrew Ridgeley, urcă pe primul loc în topul muzical britanic în săptămâna Crăciunului.

„Este minunat şi mă simt plin de umilinţă că am ajuns aici. Iar vârful clasamentului este un loc minunat în care să te afli”, a declarat Andrew Ridgeley pentru BBC.

George Michael, decedat în 2016, şi-a dorit întotdeauna ca acest single să devină liderul topului de Crăciun în Regatul Unit, mărturisește Ridgeley.

Last Christmas” al duoului pop Wham! a fost împiedicat iniţial să ajungă pe primul loc în topul britanic de „Do They Know It’s Christmas”, un single al organizaţiei de caritate Band Aid.

În această săptămână, fanii britanici au descărcat single-ul de 13,3 milioane de ori, ceea ce ce a făcut din această piesă cea mai ascultată melodie din toate timpurile în weekendul Crăciunului.

Top 5 cele mai populare cântece din Regatul Unit:1) „Last Christmas” – Wham!

2) „You’re Christmas To Me” – Sam Ryder

3) „All I Want For Christmas Is You” – Mariah Carey

4) „Stick Season” – Noah Kahan

5) „Merry Christmas” – Ed Sheeran şi Elton John.

La ediția din acest an, organizaţia de caritate LadBaby, cea care a ocupat prima poziţie în topul britanic de Crăciun în ultimii cinci ani cu piese de inspiraţie alimentară lansate în cadrul unor campanii de strângere de fonduri, s-a retras.

Odată cu retragerea ei, competiţia pentru obţinerea primului loc în clasament a devenit astfel mult mai strânsă, iar „Last Christmas” a căștigat până la urmă.

În total, din Top 40 de cântece, un număr de 33 au fost piese cu tematică de Crăciun, inclusiv single-urile lansate de Ariana Grande („Santa Tell Me”) şi Brenda Lee („Rockin’ Around The Christmas Tree”).