Membrii Guvernului au prioritate la vaccinul anti-Covid? Răspunsul dat de premier

Atunci când vaccinul anti-Covid-19 va fi disponibil în România acesta va fi administrat în primă fază unor persoane care îndeplinesc anumite criterii.  Premierul Ludovic Orban a precizat că nu s-a stabilit ca miniștrii, secretarii de stat sau funcţionarii să aibă prioritate la vaccinare.

„A fost o adresă de la Ministerul Sănătăţii, s-a încercat (…) să se facă o evaluare privitor la rata de acceptare a vaccinului. Nu există prioritate pentru miniştri, secretari de stat, funcţionari. Există o prioritizare care este făcută pe baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pe baza recomandărilor venite de la nivel european”, a explicat Ludovic Orban, miercuri seară, la România TV, potrivit Agerpres.

Premierul a mai precizat că prioritate la vaccinul anti-Covid au cadrele medicale.

„Pe primul loc în ordinea de priorităţi sunt cadrele medicale care sunt în prima linie a bătăliei, urmează persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, cu alte boli, persoanele care pot să dezvolte forme severe, urmează cei care lucrează în zone critice, esenţiale, de exemplu servicii de apă, servicii de energie, servicii care sunt considerate strategice”, a arătat premierul.

Șeful Guvernului spune că vaccinul anti-Covid-19 va fi gratuit.

„Statul va achiziţiona toate dozele de vaccin şi vaccinarea va fi gratuită pentru toate categoriile de populaţie”, a spus Orban.

Atunci când vaccinul anti-Covid-19 va fi disponibil în România acesta va fi administrat în primă fază unor persoane care îndeplinesc anumite criterii.  Medicul Valeriu Ghoerghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel naţional, a explicat care sunt aceste criterii. Conform acestuia, săptămâna viitoare va fi făcută publică strategia de imunizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...