Meniu de Crăciun cu carne de mangalița. Cât va costa kilogramul de sărbători

Carnea de mangalița constituie noua atracție a românilor pentru masa de Crăciun, inclusiv pentru restaurante, chiar dacă este mai scumpă. De sărbători, producătorii anunță prețuri mai mari cu circa 10%.

Clienții apreciază carnea de mangalița, deoarece este mai sănătoasă decât alte produse din porc, iar, în plus, gustul le aduce aminte de vremurile de odinioară, mai ales că rețetele sunt transmise din generație în generație.

„În tobă se bagă ce este mai bun de obicei. Adică tot ce înseamnă carnea de la cap, mai este carnea de la guşă. Reţeta o am de când făceam tobă cu bunicul. Eram pe la 18 ani pentru că atunci a fost vârsta la care ne-am despărţit de bunicul fizic, dar el este prezent tot timpul în reţetele mele”, a declarat Dan Limbasan, un producător cunoscut pentru ObservatorNews. 

Carnea de mangalița va fi vedeta de Crăciun și în restaurante,

„Avem o farfurie dedicată pentru asta, se numeşte 1 Decembrie, avem chiar şi limba de mangaliţă în meniu”, susține Paul Moinea, manager restaurant.

Prețul unui kilogram de ceafă de mangalița poate ajunge până la aproape o sută de lei, iar salamul la peste 70 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...