Mercedes Benz se focusează pe producția de mașini electrice

Mercedes-Benz se aşteaptă ca până în a doua jumătate a deceniului să aibă fabrici care produc exclusiv vehicule electrice dar va evita să construiască uzine exclusiv pentru mașinile ecologie, păstrând liniile de producție flexibile, în concordanță cu cererea de pe piaţă.

Producătorul auto german previzionează că liniile sale de producţie din fabrici vor trece integral la producerea exclusivă de vehicule electrice chiar mai rapid, a anunţat şeful de producţie Joerg Burzer, într-un interviu acordat Reuters

„Construirea unei fabrici pentru maşini pe baterii necesită timp. Avem o altă abordare. Cu siguranţă în următorii ani vom avea unele linii de producţie exclusiv pentru vehicule electrice, vom vedea fabrici întregi axate pe EV, aceasta este tema pentru a doua jumătate a deceniului”, a declarat Burzer.

Producătorul de maşini premium va lansa producţia modelului EQE la Bremen mai târziu în acest an, ulterior urmând să fie produs la uzinele din Beijing şi Tuscaloosa.

Mercedes se bazează pe acest model, versiunea electrică a E-class, pentru a-şi majora vânzările de vehicule electrice, după ce a renunţat la investiţiile în motoarele cu combustie pentru platformele unde se produc doar maşini electrice.

„Cu EQE produs la Bremen şi apoi la Beijing, venim pe un segment în care putem livra volume mult mai ridicate”, a explicat Burzer.

Doar 2,3% din vânzările Mercedes Benz din 2021 au fost mașini electrice

În 2021, doar 2,3% din vânzările de maşini Mercedes-Benz au fost reprezentate de vehiculele electrice pe baterii, procentul urcând la 11% dacă sunt incluse hibridele plug-in, care au atât motor cu combustie, cât şi o baterie.

Începând din 2025, vehiculele electrice şi hibride ar urma să reprezinte 50% din vânzări.

Modelele existente sunt produse în fabrici unde se produc şi vehicule alimentate cu motoare cu combustie, bateriile fiind transportate pe calea ferată de la uzina Sindelfingen către fabricile din Germania şi Ungaria.

În viitor, asamblarea şi producţia bateriilor ar putea fi adusă mai aproape de fabricile auto, a declarat Burzer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...