Merkel critică decizia Twitter și Facebook de a închide conturile lui Trump: Este problematică

Cancelarul german, Angela Merkel, critică decizia giganților social-media, inclusiv Twitter și Facebook, de a închide conturile președintelui în exercițiu al SUA, Donald Trump. Merkel spune că această decizie este „problematică”.

Oficialul german este de părere că legislativul este cel care ar trebui să stabilească regulile care guvernează aceste platforme, a transmis purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert, în conferința de presă săptămânală de la Berlin.

“Cancelarul consideră că închiderea definitivă a conturilor unui președinte ales este o chestiune problematică”, a spus Seibert potrivit Bloomberg.

După Facebook, și Twitter a suspendat contul lui Donald Trump, arătând că există riscul „incitării la violență” din partea acestuia. Suspendarea a venit la două zile după ce susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului, evenimente care s-au soldat cu cinci decese.

„După o analiză atentă a tweet-urilor recente de pe contul @realDonaldTrump şi a contextului acestora am suspendat definitiv contul din cauza riscului de a continua incitarea la violenţă”, a explicat compania americană într-o postare.

Reţeaua socială a şters mai multe tweet-uri ale preşedintelui republican în exerciţiu care a continuat să conteste validitatea alegerilor prezidenţiale şi i-a suspendat acestuia contul care are peste 88 de milioane de urmăritori timp de douăsprezece ore înainte de a-l reactiva joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...