Mersul trenurilor de la Aeroportul Otopeni la Gara de Nord

CFR Infrastructura anunță că din 12 decembrie se va putea ajunge cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Potrivit sursei citate, 72 de trenuri vor circula 24 de ore din 24, iar durata unei călătorii va fi de 20-23 de minute.

CFR Infrastructura anunță că lucrările au fost finalizate în proporție de 100%  și asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. 

Primele trenuri de călători vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, începând din 12 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021.

Trenurile pe ruta Gara de Nord – Aeroport Otopeni vor circula din 12 decembrie.

„Pentru asigurarea legăturii directe între Gara București Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, CFR SA a derulat două proiecte feroviare, și anume: Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia – Baloteşti, un contract în valoare 50,5 milioane lei, finanțat de la Bugetul de Stat și construcție linie nouă pentru Racord C.F. (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București, un alt contract în valoare de 412.719.666 lei, finanțat din fonduri europene și buget de stat”, se arată în informarea CFR Infrastructura.

În cât timp se va putea ajunge cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni

Potrivit CFR, serviciile de transport de călători din Gara de Nord spre Aeroport și retur vor fi disponibile prin introducerea de trenuri cu mers cadenţat, la un interval de 40 de minute (24h/24h). Călătoria cu plecare din Gara de Nord București și sosire la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va dura aproximativ 20-23 de minute.

„În această perioadă, între CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, și cei trei operatori de transport feroviar de călători, care au depus solicitări pentru asigurarea serviciului public de transport de călători pe această rută, este în desfășurare procesul de alocare a traselor pentru cele 36 de perechi de trenuri care vor circula pe linia CF București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București, urmând ca din 12 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021, să circule și primele garnituri pe ruta directă Gara de Nord – Aeroport”, se mai arată în comunicatul citat.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole