Mersul trenurilor pentru Tomis Expres, noul tren de categorie superioară introdus în România

Începând de duminică 13 noiembrie, a început să circule Tomis Expres, un tren de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit şi cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio.

Tomis Extres circulă pe relația Brașov – București – Constanța și parcurge acest traseu în 4 ore și 10 minute.

Potrivit CFR Călători, Tomis Expres ajunge de la Brașov la București în 2 ore și 7 minute și are o singură oprire de un minut în Predeal.

„Viteza maximă de circulaţie a fost de 160 km/h, iar viteza medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană). Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 şi vagon restaurant”, transmite Ministerul Transporturilor.

Trenurile „Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată Bucureşti – Constanţa şi Bucureşti – Predeal, părţi componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiţii finanţate din fonduri europene cu contribuţie de la bugetul de stat.

Noul serviciu premium se adresează atât mediului de business din cele trei municipii, cât şi călătorilor care se deplasează în scop turistic în zona montană sau în staţiunile de pe Litoral.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole