Mesaj categoric: Germanii, „vaccinați, vindecați sau morți” de Covid-19, până la sfârșitul iernii

Germanii vor fi ”vaccinați, vindecați sau morți” până la sfârșitul acestei ierni din cauza creșterii cazurilor de Covid-19, avertizează, luni, Jens Spahn, ministrul german al Sănătății, transmite AFP.

Ministrul Spahn i-a îndemnat pe conaționali să se vaccineze din cauza răspândirii accelerate a variantei Delta ”foarte, foarte contagioase”.

În prezent, în special regiunile din sudul și estul Germaniei se confruntă cu un nou val de infectări pe care specialiștii, în principal, o pun pe seama ratei de vaccinare de 68%, una dintre cele mai reduse din Europa de Vest.

”Avem în prezent un al patrulea val, avem o situaţie foarte, foarte dificilă în numeroase spitale din Germania”, a mai atras atenţia ministrul sănătăţii. ”Observăm că acest val se propagă încetul cu încetul către vest”, a adăugat Spahn, în timp ce secţiile de ATI ale spitalelor germane se apropie de saturaţie din cauza personalului insuficient.

În ultimele zile, Germania a înregistrat un număr record al infectărilor, depășindu-se pragul zilnic de 65.000 de cazuri Covid-19.

1 COMENTARIU

  1. Managerii de criză medicală știu deja că escaladarea în continuare a coroanei nu mai poate fi prevenită. Tot ce trebuie să faceți este să aruncați o privire asupra numărului zilnic de infecții : un anumit procent dintre cei care sunt infectați astăzi vor ajunge în unitățile de terapie intensivă în aproximativ două până la trei săptămâni. „Chiar dacă ar exista o zână care să oprească imediat pandemia, situația s-ar înrăutăți. Acum este doar o chestiune de a opri spirala escaladării.”

    Unitățile de terapie intensivă din München sunt ocupate: operațiunile sunt amânate.
    Dacă acest lucru nu reușește, nu numai că mulți alți pacienți coronarieni vor muri inutil, ci și alți oameni grav bolnavi. În Saxonia, medicii se pregătesc deja pentru triaj . Asta înseamnă: atunci trebuie să decideți ce pacienți pot fi tratați și care sunt sortiți să moară. Acest scenariu ar putea apărea și în Munchen.

    „Prăbușirea sistemului nostru de sănătate nu este un pericol teoretic, ci un real. Nici puterea numeroaselor clinici de înaltă performanță din München nu este infinită. Noi toți – și în special cei nevaccinați – trebuie să înțelegem în sfârșit asta.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...