Mesaj sfâșietor după înmormântarea șefului DSP Gorj: „Adrian nu a murit, ci a fost omorât”

Șeful Serviciului de Control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Adrian Dobrin, a fost înmormântat luni. Soția sa, Georgiana, a transmis un mesaj tranșant pe o rețea de socializare.

Adrian Dobrin, care suferea de COVID-19, a decedat duminică în ambulanța care trebuia să-l transporte la un spital din București, după ce sistemul de ventilație nu a mai funcționat. În timp ce s-au îndreptat către cel mai apropiat spital, cel de la Râmnicu Vâlcea, echipajul de pe ambulanţă a început imediat ventilarea manuală a pacientului, însă bărbatul a făcut un stop cardio-respirator şi, în cele din urmă, s-a stins din viață. Bărbatul a fost înmormântat luni în cimitirul din satul Bucureasa, comuna Dăneşti. 

„Acum, că mi-am aşezat EROUL într-o odihnă veşnică, cu puterile care mi-au mai rămas si cu spiritul puternic pe care mi l-a transmis, crescând lângă el de la vârsta de 22 de ani, mă folosesc de această reţea publică și vă declar următoarele: eu am semnat si mi-am asumat riscurile deplasării la Bucureşti pentru pacientul Adrian Dobrin, dumneavoastră «sistemul sanitar» aţi semnat si v-aţi asumat riscurile pentru echipamentele deţinute? Adrian nu a murit, ci a fost omorât, iar in codul penal se numeşte crima. Îţi promit ca o să mă lupt, Adrian!“, a postat femeia pe contul de socializare.

Asistentul medical Cristi Popescu, care îl cunoştea pe Adrian Virgil Dobrin de două decenii, l-a însoţit în ambulanţă, precizează Adevărul.ro.

„La intrare în Râmnicu Vâlcea a apărut o problemă la ventilator, care s-a descărcat. Cred că din cauza siguranţei despre care am aflat apoi că s-a ars. Am trecut oxigenarea lui pe balon, 25 de litri pe minut. S-a sunat dispeceratul. Am hotărât să mergem la UPU Rm. Vâlcea, unde a fost conectat pe ventilatorul din Urgenţă. Starea lui era relativ aşa cum plecase de 90-96 la sută. Şi-a reluat saturaţia de oxigen, pentru că la noi se desaturase la 70-80, la ventilaţia pe balon şi oxigen.

A fost pus la ventilatorul din Urgenţă. Şi-a revenit, după care starea lui a început să se agraveze din oră în oră. La ora 20,00 a intrat în stop cardio-respirator. Am început manevrele de resuscitare cu personalul de acolo, dar nu am mai putut face nimic. Îl cunosc de 20 de ani de când m-a angajat. Este ceva regretabil. Sper să înţeleagă oamenii că se moare de COVID-19.În ultima perioadă au murit mulţi tineri“, a povestit asistentul.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...