Mesajele românilor către parlamentari, pentru oprirea legiferării certificatului verde

Românii au trimis parlamantarilor multe mesaje pentru stoparea legiferării certificatului verde. Printre cei care au trimis puncte de vedere Parlamentului pe această temă se numără medici, asistenți medicali, angajați ISU sau cadre didactice.

Impunerea certificatului verde este văzută ca o încălcare a drepturilor cetățenești de către mulți români.Aproape 500 de români au trimis puncte de vedere la Parlament despre inițiativa legislativă privind certificatul verde, iar Europa Liberă le-a citit pe toate. Propunerea legislativă privind obligativitatea prezentării unui certificat verde de către angajații din sistemul medical și de intervenție a stârnit dezbateri aprinse nu doar în rândul parlamentarilor români, ci și al cetățenilor.

469 de persoane au trimis Senatului puncte de vedere pe acest subiect. Toate, fără excepție, conțin mesaje dezaprobatoare față de această lege, potrivit unei centralizări detaliate efectuată de Europa Liberă.

Doar câteva exemple

Unul dintre mesajele trimise Senatului este cel al Ioanei Clapa. Femeia se plânge că românii au primit în toată perioada pandemiei „numai amenințări, reproșuri, numere de cazuri pozitive și de decese” și că nu s-a evidențiat și numărul celor vindecați, „nu s-au oferit încurajări”. În acest context, femeia le scrie parlamentarilor că nu este de acord cu certificatul verde. „Oamenii nu pot fi constrânși să-și introducă ceva in corp. Este alegerea fiecăruia. Mai ales când un politician încearcă să facă acest lucru unui medic. Este „anormal”, e de părere și Marian Pușchiulescu.

Mesaje precum cele de mai sus sunt majoritare printre cele trimise de cetățeni parlamentarilor. Sunt însă și opinii, nu singulare, în care sunt invocate motive religioase în argumentația pentru care parlamentarii ar trebui să respingă această lege. Iată unul dintre ele: „Nu ne condamnați la posibilă moarte. Prefer să mor când vrea Dumnezeu, decât de la vaccin”, scrie Diana Pleșa.„ Opriti dictatura politico-medicală! Chiar v-a luat Dumnezeu mințile? (…) Dacă nu vă pasă de legile vieții și de Dumnezeu, măcar gândiți-vă că deschizând acum cutia Pandorei va veni și rândul dumneavoastră să fiți vaccinați cu forța”, scrie și Alexandru Balcu. Un alt exemplu este cel al lui Petre Buzduceanu, doctor: „Vă rog să luați în considerare că acestă lege va duce la un număr mare al personalului medical care va demisiona, știu asta în urma discuțiilor cu colegi medici. Nu ne putem permite în plină pandemie să rămânem cu și mai puțin personal medical”.

Proiectul legislativ privind vaccinarea este singurul dintre cele depuse la Senat care a atras un asemenea interes din partea cetățenilor, potrivit datelor de pe site-ul oficial al instituției, analizate de Europa Liberă. Spre comparație, un alt proiect legislativ – votat între timp – cel privind plafonarea prețului la energie și gaze nu a primit niciun punct de vedere de la niciun cetățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...