Mesajul celor mai importanți arhitecți, constructori, urbaniști, către primarul Nicușor Dan

Cei mai importanți arhitecți, constructori, urbaniști, dezvoltatori și membri ai organizațiilor non-guvernamentale i-au cerut primarului Nicușor Dan să accepte dialogul și să deblocheze Planul Urbanistic General.

Ordinul Arhitecților din România Filiala București a organizat dezbaterea “Planul Urbanistic General, soluții pentru deblocare”. Principala temă a discuției s-a axat pe situația investițiilor din Capitală, în urma suspendării planurilor urbanistice zonale. În lipsa acestor documente, construcțiile din Capitală trebuie să țină cont de Planul Urbanistic General vechi de peste 22 de ani.

În prezent, Bucureștiul ar fi trebuit să aibă un Plan Urbanistic General funcțional, potrivit contractului semnat de între Primăria Capitalei și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” în anul 2013.

Lansăm public un mesaj către Primăria Capitalei: este nevoie de continuarea PUG-ului. Există un PUG din anul 2000, dar deja a fost prelungit mult prea mult, i-a trecut vremea cumva. Deblocarea PUG-ului depinde de Primarul Capitalei, de Nicușor Dan”, a declarat Emil Ivănescu, președinte OAR-B, citat de B365.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...