Mesajul celor mai importanți arhitecți, constructori, urbaniști, către primarul Nicușor Dan

Publicat: 24 feb. 2022, 10:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Mesajul celor mai importanți arhitecți, constructori, urbaniști, către primarul Nicușor Dan

Cei mai importanți arhitecți, constructori, urbaniști, dezvoltatori și membri ai organizațiilor non-guvernamentale i-au cerut primarului Nicușor Dan să accepte dialogul și să deblocheze Planul Urbanistic General.

Ordinul Arhitecților din România Filiala București a organizat dezbaterea “Planul Urbanistic General, soluții pentru deblocare”. Principala temă a discuției s-a axat pe situația investițiilor din Capitală, în urma suspendării planurilor urbanistice zonale. În lipsa acestor documente, construcțiile din Capitală trebuie să țină cont de Planul Urbanistic General vechi de peste 22 de ani.

În prezent, Bucureștiul ar fi trebuit să aibă un Plan Urbanistic General funcțional, potrivit contractului semnat de între Primăria Capitalei și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” în anul 2013.

Lansăm public un mesaj către Primăria Capitalei: este nevoie de continuarea PUG-ului. Există un PUG din anul 2000, dar deja a fost prelungit mult prea mult, i-a trecut vremea cumva. Deblocarea PUG-ului depinde de Primarul Capitalei, de Nicușor Dan”, a declarat Emil Ivănescu, președinte OAR-B, citat de B365.ro.