Mesajul de pe Facebook al ministrului Culturii, la un an de la moartea lui Ion Caramitru

”Un an fără Caramitru! S-a scurs deja un an de când scena culturii românești devenea mai goală și mai săracă. Moartea marelui artist Ion Caramitru a îndoliat o țară întreagă în ziua de 5 septembrie 2021 – o zi neagră pentru România!”, a scris ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, pe pagina sa de Facebook. 

„Cu o viață închinată scenei și oamenilor săi, cariera sa a influențat profund cultura românească, iar numele său rămâne echivalentul excelenței. A fost actor de teatru și film, regizor, președinte al UNITER din anul 1990, ministru al Culturii între anii 1996 și 2000, iar începând cu anul 2005 director al Teatrului Național din București. Aici, în onoarea și amintirea celui care pentru prieteni a fost Pino Caramitru, iar pentru public un actor al cărui nume nu va fi uitat vreodată, sala mare îi poartă astăzi numele.

Gândurile noastre se îndreaptă astăzi, la un an de la fulgeratoarea sa ieșire din scenă, către marele actor Ion Caramitru, către familia sa și către toți cei apropiați!

Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...