Mesajul lui Nicușor Dan, de ziua Bucureștiului, prost primit de bucureșteni. Ce-i reproșează edilului

Publicat: 20 sept. 2021, 12:12, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Mesajul lui Nicușor Dan, de ziua Bucureștiului, prost primit de bucureșteni. Ce-i reproșează edilului
Nicușor Dan (Sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei)

Cu ocazia zilei Bucureștiului, serbată pe 20 septembrie, primarul general Nicușor Dan a ținut să marcheze momentul și să posteze un mesaj aniversar. În replică, bucureștenii i-au transmis să lase evenimentele istorice deoparte și să se ocupe de problemele actuale: lipsa apei calde, toaletarea copacilor ori dezinsecția și deratizarea.

Pe 20 septembrie 1459, în vremea domniei lui Vlad Țepeș, a fost emis primul document în care este menționată „cetatea București”. La exact 200 de ani de la această primă atestare (în 1659), Bucureștiul devine capitala Țării Românești, iar după încă două secole devine capitala României. Cu ocazia zilei Bucureștiului, pe care o marcăm la fiecare 20 septembrie, urez „La mulți ani” tuturor bucureștenilor!”, a fost mesajul postat de edil.

Și cu apa caldă ce facem?”, „Am un copac care stă să cadă, lângă casă. Semnați documentele necesare, vă rog. Asta e o urgență, nu povești de acum 500 de ani. Management catastrofal!”, „Cele mai sărace orașe au rezervat câțiva lei pentru dezinsecție. În București încă ne luptăm cu țânțarii. Nu simțim nicio schimbare în bine. Haos”, sunt doar câteva dintre mesajele transmise, drept comentarii, la postarea primarului general.