Mesajul Patriarhului Daniel după masacrul de la școala din Belgrad

Publicat: 05 mai 2023, 09:10, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Mesajul Patriarhului Daniel după masacrul de la școala din Belgrad
Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de solidaritate și regret, după masacrul care a avut loc la școala din Belgrad.

În mesajul transmis Serbiei, Patriarhul Daniel a transmis că ”ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea și iubirea Sa sufletele celor ucişi în acest eveniment tragic”.

„Vestea tragicului eveniment din dimineaţa zilei de miercuri, 3 mai  2023, produs la o școală din Belgrad, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 8 copii nevinovați, împreună cu un adult, alte 7 persoane fiind rănite, ne-a îndurerat profund.

Constatăm cu deosebită îngrijorare că violența aducătoare de moarte, manifestată de persoane indiferent de vârstă, este tot mai prezentă în societatea contemporană, în contradicție cu darul sacru al vieții care vine de la Dumnezeu.

În aceste momente de tristețe pentru poporul frate din Serbia, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea și iubirea Sa sufletele celor ucişi în acest eveniment tragic și să dăruiască vindecare grabnică celor răniți, iar familiilor îndoliate mângâiere, în lumina Învierii lui Hristos, Cel care a biruit moartea”, a transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, potrivit basilica.ro.