Mesajul principelui Nicolae după decesul prințului Philip. Când a cunoscut-o pe regina Marii Britanii și pe soțul ei

După decesul prințul Philip, duce de Edinburgh, principele Nicolae al României, nepotul regelui Mihai, a transmis un mesaj de condoleanțe și și-a adus aminte de momentul în care a cunoscut-o pe regina Marii Britanii și pe soțul ei.

„Sunt profund îndurerat de vestea plecării în eternitate a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburgh, la naștere prinț al Greciei și al Danemarcei, rudă de sânge, prin bunicul meu, Regele Mihai al României.

În memoria mea este extrem de viu momentul de acum 21 de ani când, împreună cu părinții și cu sora mea, am fost invitați la prânz, de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Castelul Windsor. Cred că, după momentul trăit în 1992 în România alături de bunicul meu, atunci am realizat dimensiunea familiei noastre și conexiunile ei. Pot spune că am trăit revelația rădăcinilor familiei mele și a legăturilor de rudenie la vârful monarhiilor europene.

Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Sa!”, este mesajul publicat de Nicolae pe pagina sa de Facebook, alături de mai multe fotografii de arhivă în care apar regele Mihai și prințul Philip, când erau copii.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă la vârsta de 99 de ani. Anunțul decesului prințului consort, care avea titlul de duce de Edinburgh, a fost făcut de Casa Regală britanică. Personalitate marcată a monarhiei britanice, el lasă în urmă o poveste de viață remarcabilă.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham.

Prințul Philip a avut mai multe probleme de sănătate și a fost internat recent în spital, unde a petrecut o lună. Ducele de Edinburgh a fost internat pe 16 februarie, după ce s-a simțit rău. Ulterior a suferit o procedură pentru o afecțiune cardiacă pe care o avea. A petrecut 28 de nopți în spital, cea mai lungă perioadă de spitalizare din viața lui, potrivit BBC.

Motivul exact al internării inițiale nu a fost dezvăluit, dar Palatul Buckingham a spus la acea vreme că nu avea legătură cu COVID-19.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole