Mesajul transmis de Klaus Iohannis pentru David Popovici după medalia de aur obținută la Campionatele Mondiale de nataţie

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a felicitat, luni seară, pe David Popovici, devenit campion mondial la 200 metri liber.

Ai oferit astăzi multe emoţii şi bucurii tuturor românilor şi ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Felicitări, David Popovici, pentru performanţa extraordinară obţinută la Campionatul Mondial de nataţie! Prin ambiţia, talentul şi perseverenţa dovedite, ai oferit astăzi multe emoţii şi bucurii tuturor românilor şi ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc”, a scris, luni seară, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis.

Înotătorul român David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a stabilit un nou record mondial de junior. Acesta a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole