Mexicul, care nu solicită în mod obligatoriu prezentarea unui test COVID, în topul preferinţelor turiştilor români

Mexic a revenit în preferinţele turiştilor români, fiind una dintre destinaţiile îndepărtate de toamnă, în special pentru produsele tip circuit, dar şi pentru sejururile la Cancun, potrivit touroperatorului DAL Travel, care arată că turiştii români sunt bine primiţi în Mexic şi nu au mai întâmpinat nicio problemă, după incidentele de la începutul lunii februarie.

În prezent, Mexicul nu solicită în mod obligatoriu prezentarea unui test covid, dar este recomandat ca turiştii să aibă certificatul de vaccinare. Compania arată că faţă de anii trecuţi, nu se remarcă schimbări esenţiale ale tarifelor, atât pentru transportul aerian, cât şi pentru cazare. Un circuit de două săptămâni la sfârşit de noiembrie costă 1.840 de euro de persoană plus taxe, în timp ce un circuit de 2 săptămâni, cu ocazia „Dia de los Muertos”, costă 3.500 euro/persoană plus taxe.

„Mexic a revenit în preferinţele turiştilor români, fiind una dintre destinaţiile îndepărtate de toamnă, în special pentru produsele tip circuit, dar şi pentru sejururile la Cancun. Turiştii români sunt bine primiţi în Mexic şi nu au mai întâmpinat nicio problemă, după incidentele de la începutul lunii februarie, de pe aeroporturile din Mexico şi Cancun, autorităţile de ambele părţi ajungând la concluzia că trebuie să comunice mai mult. O parte dintre turişti optează şi pentru circuitele care combină mai multe ţări din regiune, vizitând, alături de Mexic şi Guatemala, Honduras, Belize sau Cuba”, arată touroperatorul DAL Travel.

Cel mai solicitat produs turistic este Dia de los Muertos (Ziua celor Morţi), sărbătoare naţională a mexicanilor, care se desfăşoară pe 1 şi 2 noiembrie, poate chiar mai spectaculoasă decât Halloweenul, cu o tradiţie de 3.000 de ani şi inclusă din anul 2008 în Patrimoniul Mondial UNESCO.

“Turiştii români au căpătat o apetenţă mare pentru vizitarea celor două continente americane. Mexic se află în topul preferinţelor, deoarece românii nu au nevoie de viză obţinută în prealabil, prezentând paşaportul la punctul de trecere al frontierei. Apoi, există multe variante de curse aeriene către această destinaţie, dinspre Europa, destul de accesibile ca tarif, ţinând cont de distanţă. Nu în ultimul rând, la ora actuală Mexic se află în zona verde, cu un indice epidemiologic de 1,4 la mie, ceea ce absolvă românii nevaccinaţi de prezentarea oricărui document suplimentar la întoarcere. Fireşte, turiştii vaccinaţi nu au nicio problemă indiferent de culoarea destinaţiei. De asemenea, recomand încheierea de asigurări storno şi de călătorie. Un turist care are asigurare storno, dacă este depistat pozitiv înainte de plecare, îşi va putea recupera toţi banii aferenţi pachetului turistic”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel, touroperator înfiinţat în anul 2000.

Momentan Mexic nu solicită în mod obligatoriu prezentarea unui test covid dar este recomandat ca turiştii să aibă certificatul de vaccinare. Faţă de anii trecuţi, nu se remarcă schimbări esenţiale ale tarifelor, atât pentru transportul aerian, cât şi pentru cazare.

Un circuit în perioada 19 noiembrie – 3 decembrie 2021 costă 1.840 de euro de persoană + taxe.

De asemenea, compania a pregătit un circuit unic cu prilejul acestei sărbători, cu o durată de 2 săptămâni, în perioada 26 octombrie – 9 noiembrie 2021. Traseul va include Mexico City – Teotihuacan – San Miguel de Allende – Guadalajara – Tequila – Valle de los Monjes – Valle de los Hongos – Valle de las Ranas – Chihuahua iar tariful este de 3.495 euro/persoană + taxe.

Festivalul de origine aztecă înseamnă parade şi samba, chipuri pictate şi rochii dintre cele mai colorate, o mulţime de oameni care merg la festivitatea morţii burleşti, maşini pictate cu semne aztece, oameni care se îmbracă în costume care o evocă pe Calavera Catrina – gravura unui schelet feminin – soţia zeului lumii de dincolo care a devenit de-a lungul timpului sinonimă cu sărbătoarea. Conform legendei aztece, festivităţile conduse de zeiţa Mictecacihuatl („Doamna Morţii”), soţia lui Mictlantecuhtli, „Domnul tărâmului morţilor”, aveau loc în a noua lună din calendarul solar. UNESCO a declarat această sărbătoare ca fiind “Capodopera ce Aparţine Patrimoniului Oral şi Intangibil al Umanităţii”. Turiştii vor descoperi de asemenea temple, piramide şi sanctuare mai puţin cunoscute, se vor plimba prin orăşele coloniale de un pitoresc aparte, unde mariachii cu muzica lor sunt nelipsiţi şi se vor bucura de o plimbare inedită cu vestitul tren El Chepe către canionul neverosimil de colorat în nuanţele cuprului, cunoscut sub denumirea de Barrancas de Cobre.

În ceea ce priveşte topul atracţiilor turistice ale Mexicului preferate de români (o mare parte a acestora fiind incluse în circuitul colonial Dia de los Muertos), acesta include: Mexico City, situl arheologic Chichen Itza, situl arheologic Teotihuacan, staţiunea Cancun, zona arheologică de la Palenque, situl arheologic Uxmal, canionul de Cupru (Copper Canyon) – o minune a naturii, situată în lanţul muntos cunoscut sub numele de Sierra Madre de Vest, din nordul Mexicului, oraşul Oaxaca, oraşul colonial Campeche şi cascadele de la Agua Azul.

În 2020, Mexic a înregistrat 23,3 milioane de turişti străini, cu o scădere de aproape 50% generată de pandemie faţă de 2019, însă 2021 indică o revenire puternică a turismului, doar în primele şapte luni ale anului fiind înregistraţi 17,28 milioane de turişti străini, în creştere cu 20,4% faţă de perioada similară a anului precedent.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole