Micii jandarmi

Pentru că pe 1 septembrie s-au sărbătorit 129 de ani de la promulgarea Legii Jandarmeriei Rurale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj a trimis 20 de copii din centrele pe care le coordonează să participe la o activitate a Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, care s-a numit ”jandarm pentru o zi”.

Evenimentul s-a desfășurat în Baza de Pregătire Valea Ierii. Jandarmii și-au prezentat în fața copiilor tehnica din dotare și materialele pe care le folosesc la intervenții, dar au făcut pentru copii și mai multe jocuri interactive și câteva demonstrații cu câinii de serviciu.

De asemenea, au luat cei 20 de copii într-o drumeție în apropiere de baza de pregătire, ca micuții să vadă și în teren ce fac jandarmii. Toată lumea a fost încântată și fericită. Micii jandarmi de-o zi, după ce au fost astfel inițiați în tainele acestei arme, au primit dulciuri și fructe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...