Microsoft va concedia 10.000 de angajați în următoarele două luni

După ce Amazon a anunțat că va concedia 18.000 de angajați, a venit rândul Microsoft să renunțe la 10.000 de angajați proprii. Măsura este văzută ca fiind necesară în condițiile în care clienții săi de cloud computing reduc cheltuielile, iar Microsoft se pregătește de o potențială recesiune.

Concedierea anunțată este mult mai mare decât reducerile efectuate de Microsoft anul trecut și se adaugă zecilor de mii de reduceri de locuri de muncă din sectorul tehnologic, care a trecut de mult de creșterea neîncetată din timpul pandemiei.

Într-o notă adresată angajaților, directorul executiv Satya Nadella a spus că disponibilizările, care afectează mai puțin de 5% din forța de muncă, se vor încheia până la sfârșitul lunii martie, cu notificări începând de miercuri.

Nadella a spus că clienții doresc „să-și optimizeze cheltuielile digitale pentru a face mai mult cu mai puțin” și „să fie precauți, deoarece unele părți ale lumii se află într-o recesiune, iar alte părți anticipează una”.

Nadella a spus că compania va continua să investească capital și talent în domenii strategice, cum ar fi AI și un serviciu care oferă ChatGPT de la OpenAI, un chatbot futurist care a captivat Silicon Valley.

„Următorul val major de procesare se naște odată cu progresele AI, pe măsură ce transformăm cele mai avansate modele din lume într-o nouă platformă de calcul”, a spus el.

Compania se confruntă, de asemenea, cu o scădere a pieței computerelor personale după ce o pandemie a dispărut, lăsând o cerere redusă pentru Windows și software-ul însoțitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...