“Miercuri 3:00”, ora la care rușii ar urma să atace Ucraina. Așa cred agențiile americane de informații

Invazia Rusiei în Ucraina ar urma să înceapă, miercuri, la ora locală 3 dimineața, după cum susține o sursă americană din Kiev a cotidianului The Mirror, deși  Vladimir Putin a anunțat că retrage trupe de la granița cu Ucraina.

Șefii Kremlinului vor ordona un atac asupra Ucrainei la această oră sau cel puțin așa cred agențiile americane de informații, potrivit Antena3.

Conform acestor informații, atacul ar putea viza centrele militare și guvernamentale de comandă și control ale Kievului cu lovituri aeriene înainte ca tancurile să treacă peste graniță. În același timp, navele de război rusești amfibii ar putea asalta coasta de sud a Ucrainei. 

În același timp, surse importante au precizat că un atac de la Moscova va lovi „aproape sigur în mai multe puncte” peste flancurile sudice, estice și nordice ale Ucrainei.

Rusia are peste 126.000 de soldați aproape de granița de est a Ucrainei. De asemenea, se mai adaugă 80.000 de soldați loiali Moscovei în Belarus la nord și mii de pușcași la bordul navelor de război în Marea Neagră, amenințănd coasta de sud a Ucrainei.

Liderii politici ruși neagă toate aceste acuzații occidentale, dar sunt de accord că ar putea lua acțiuni „militare-tehnice” nespecificate, dacă nu sunt îndeplinite o serie de cerințe, inclusiv interzicerea Kievului să adere vreodată la alianța NATO.

Deocamdată, însă, totul merge “conform planului”, cum spune Vladimir Putin.

Citeste si Cancelarul german, ținut la o distanță de șase metri de Putin, după modelul Macron

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole